oud burgemeester informateur

Het CDA in Ommen heeft vanavond Leo Elfers voorgedragen als informateur bij de coalitieonderhandelingen voor de gemeente Ommen. Leo Elfers is van september tot en met december 2000 waarnemend burgemeester geweest in de gemeente. De oud-burgemeester is ook informateur in Dalfsen.

Formatieperiode

Tijdens een openbare vergadering van alle fracties heeft het CDA, als grootste partij met vijf van de zeventien zetels, toegelicht hoe de partij de formatieperiode voor zich ziet. Deze periode begint met een informatieronde langs alle fracties. Het CDA verwacht dat na twee weken de balans kan worden opgemaakt. De lijsttrekker van het CDA, Annelies Bakelaar, ontving van burgemeester Marc-Jan Ahne het overdrachtsdocument van de huidige raad en college.

Buiten de boot

Elfers deed zelf ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij was de nummer drie op de lijst van het CDA Zwolle. De partij ging in die gemeente echter van zes naar drie zetels en de nummer vier van de partij werd met voorkeurstemmen gekozen. Elfers viel dus net buiten de boot.

Partijen over uitslagen

De fracties in Ommen hebben verder tijdens de vergadering hun reactie gegeven op de uitslag van de verkiezingen en gaven hun speerpunten voor eventuele onderhandelingen. De PvdA gaf aan blij te zijn weer terug te kunnen keren in de raad met een zetel. D66 had op een zetel meer gerekend, maar was tevreden met het behoud van de huidige twee. De VOV zag zichzelf als grootste winnaar door als nieuwe partij met twee zetels in de raad te komen. De VVD betreurde het verlies van een zetel van de drie. Ook de LPO betreurde haar verlies van twee van de vier zetels. De ChristenUnie was blij met de winst van 1 zetel en ook het CDA was tevreden met het behoud van vijf zetels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.