Home / archiefcentraal / oplage wegener blijft maar dalen

oplage wegener blijft maar dalen

De oplage van dagblad de Stentor blijft maar verder dalen. In het vierde kwartaal van 2013 daalde de oplage van het dagblad met maar liefst 8,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van oplage-instituut HOI.

De Stentor heeft nog 101.997 abonnees. Het aantal abonnees stond drie maanden geleden op 102.288. Begin 2013 had de Stentor 110.000 abonnees en begin 2012 waren dat er nog 111600 abonnees. Het eerste kwartaal van 2011 waren dat er 116.000 en begin 2010 stond de teller zelfs nog op 121.500.

Wegener heeft net een bezuiniging achter de rug. Eind 2013 kregen honderden personeelsleden de wacht aangezegd. Deze zomer komt er zeer waarschijnlijk weer een ontslagronde aan. Wegener is overigens in Engelse handen. Mecom is eigenaar. Dat bedrijf koopt bedrijven op, saneert ze en verkoopt ze daarna snel met winst. Dat is met Wegener mis gegaan. Het bedrijf heeft een tijd in de etalage gestaan, maar er kwamen geen kopers op af.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.