Home / archiefcentraal / ommer bissingh weer vol traditie

ommer bissingh weer vol traditie

De Ommer Bissingh staat deze zomer weer bol van de tradities. Zo kan er weer worden genoten van Sport & Voices, Kunst en Kids, De Boer Op, Hanzefestival, Palingroken, het blaasorkestenfestival en natuurlijk veel muziek.

Ommen staat deze zomer elke woensdag weer in het teken van de Bissingh. Op dinsdag 8 juli wordt de Ommer Bissingh geopend met natuurlijk de Bissinghbel. Dit jaar is de opening niet aan de vooravond van de jaarmarkt, maar tijdens de jaarmarkt.

Elke woensdag is er een braderie in het centrum, een vlooienmarkt vanaf de Vechtbrug via de Varsenerdijk naar het Marktgebouw, kun je kerken bezoeken en is er vanaf 21.00 uur een muzikaal avondprogramma, verzorgt door de horecaondernemers in Ommen. Nieuw dit jaar is de speciale consumptiemunt. Er komt één munt die tijdens alle evenementen in Ommen geldig is en die overal uitgegeven kan worden.

Kermis

De kermis is dit jaar vijf dagen, namelijk van woensdag 23 juli tot en met zondag 27 juli. De kleine kermis rondom de jaarmarkt komt te vervallen.

Sport en Spel

Op woensdag 16 juli kun je weer genieten van Sport en Spel. Tal van sportverenigingen uit Ommen verzorgen demo’s en iedereen kan ook zelf meedoen. Dezelfde dag is ook de talentenjacht The Voice of Ommen. Dit jaar is er wel een hele bijzondere prijs, want de winnaar mag meedoen aan The Voice of Holland.

Kunst en Kids

Een week later, op woensdag 23 juli, staat Kunst en Kids op het programma. Het thema is dit jaar ‘water’. Er hebben zich al 33 kunstenaars aangemeld voor een kraam. De kunstenaars gaan deze dag ook daadwerkelijk aan de slag. Op deze manier wil de organisatie het allemaal wat gezelliger en persoonlijker maken. Natuurlijk ontbreekt ook de kleedjesmarkt niet.

De Boer Op

Een van de vaste onderdelen die niet mag ontbreken, is natuurlijk De Boer Op. Het programma op woensdag 30 juli kent vier pijlers, of zoals de organisatie het liever noemt ‘poten’. De veekeuring, de Boerenmarkt, het goede doelenplein en natuurlijk de fietsroute. De fietsroute gaat dit jaar richting Junne en Beerze en tikt Den Ham aan. Dit jaar is er extra veel natuurschoon en natuurlijk kun je ook weer genieten van de creaties die gemaakt zijn tijdens de jaarlijkse Strobalenwedstrijd.

Hanzefestival

Voor het derde jaar op rij staat ook het Hanzefestival weer op het programma. De dag zal in dezelfde stijl als vorig jaar gevierd worden.

Palingroken

Op woensdag 13 augustus wordt er alles aan gedaan om de volgens de organisatie mooiste wedstrijd uit de geschiedenis (2013) te overtreffen. Ook is er een lange tafel waaraan iedereen kan genieten van een bakje mosselen tegen een kleine vergoeding. En op veler verzoek: de terugkeer van de Amazing Stroopwafels.

Woensdag 13 augustus is tevens officieel de laatste dag van de Ommer Bissingh 2014. Natuurlijk wordt de Bissinghbel weer geluiden op de Markt en daarna verhuist heel Ommen naar het Kerkplein voor de spetterende slotact.

Blaasorkestenfestival

Natuurlijk kun je in september ook nog genieten van meer muziek. Op zaterdag 6 en zondag 7 september vindt het Blaasorkestenfestival plaats.

Programmap

Dinsdag 8 juli: Opening en jaarmarkt

Woensdag 16 juli: Sport & Voices

Woensdag 23 juli: Kunst en Kids

Woensdag 30 juli: De Boer Op

Woensdag 6 augustus: Hanzefestival

Woensdag 13 augustus: Palingroken en sluiting

Zaterdag 6 en zondag 7 september: Blaasorkestenfestival

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.