oco geeft gratis ijsje bij start ijsseizoen

Bij OCO start op zaterdag 22 maart (de eerste zaterdag van de lente) het ijsseizoen. Zoals al jaren gebruik is kunnen kinderen deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur weer gratis een ijsje ophalen. “Wij vinden het leuk om deze traditie in ere te houden. Al is een gratis ijsje voor kinderen nu niet meer zo bijzonder als vroeger”, vertelt Roel van de Vegte. “Vaak komen op zo’n dag opa’s en oma’s met kleinkinderen het ijsje halen en herinneringen ophalen aan de dag dat zij dat gratis ijsje mochten ophalen.”

Roel vervolgt: “De anekdotes die ze vertellen zijn kostelijk. Naar huis gaan en een andere jas aantrekken om nog een ijsje te kunnen ophalen bijvoorbeeld. De familie Van Elburg, die met de ‘gratis ijsje-traditie’ begon vertelde ons: ‘Wij hadden dat best wel door. Maar als ze zoveel moeite deden voor een gratis ijsje, dan knepen wij een oogje toe.” Vorig jaar heeft OCO een nieuwe ijsvitrine gekregen, waarin 24 smaken ijs gepresenteerd kunnen worden.

Meer foto's