noten dalfsen bedankt

En als iemand dat niet gelooft, dan moet hij het maar eens zelf proberen. Tweederde van de stemgerechtigden in onze gemeente heeft de moeite genomen om te stemmen. Door u hebben we een nieuwe gemeenteraad. Nog niet helemaal officieel, want de raad moet nog geïnstalleerd worden. Maar de namen en rugnummers zijn bekend.

Met de verkiezingen is er een intensieve periode van campagne voeren afgesloten. Dat is altijd een spannende periode. Kandidaten moeten verantwoording afleggen aan hun kiezers en gaan met elkaar in debat. Dat levert onvermijdelijk spanning op. Maar nu we een uitslag hebben begint de volgende fase; die van de coalitievorming. Hoelang dat gaat duren weten we niet. Het maken van een coalitieprogramma én het vormen van een nieuw college is geen eenvoudige zaak. Zeker niet in deze tijd van dreigende bezuinigingen.

Wethouder Klaas Agricola en wethouder Maurits Von Martels willen graag door en voor hun partijen waren zij ook de wethouderskandidaten. Dat lijkt dan een uitgemaakte zaak, maar mijn ervaring leert me: het is pas gedaan als het gedaan is.

Nu hebben we als Dalfsen wel een goede traditie als het gaat om coalitievorming. Partijen hebben tot nu toe altijd geprobeerd om een breed draagvlak te bereiken. Samenwerken is hier toch echt de norm. Bij mijn weten hebben we nooit tussentijds afscheid hoeven te nemen van een wethouder. Goede omgangsvormen in de politiek én bestuurlijke continuïteit wordt hier belangrijk gevonden. Ik ben daar blij mee en dus vol optimisme als het gaat om de nabije toekomst.

Maar naast het nieuwe en hoopvolle begin is er ook sprake van afscheid. Voor een buitenstaander is dat soms moeilijk te begrijpen. Die zien politici als plucheplakkers. Onzin. Ze hebben dan geen idee hoe hard de kiezer is. Zijn stem is wet en dat betekent dat het verschil tussen plucheplakken en schopstoel soms flinterdun is. Ik neem afscheid van acht raadsleden. Met een beetje weemoed. Dank voor de samenwerking.

Han Noten

Burgemeester

h.noten @dalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.