mont ventoux fietst voor vechtgenotenhuis

Hij is 1921 meter hoog, ziet eruit als een soort maanlandschap en het kan er hard waaien. De Mont Ventoux, ook wel ‘de Reus van de Provence’, in de Franse Alpen. Fietsers, hardlopers en wandelaars bedwingen op 4 en 5 september de berg tijdens het evenement Groot verzet tegen kanker. Stichting Mont Ventoux haalt met de fietstocht geld op voor onder andere het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Het is een zware klim naar de top, maar voor kankerpatiënten is de behandeling een nog veel zwaardere klim. Daarom houdt Stichting Mont Ventoux dit jaar wederom dit sportieve evenement, om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, waarbij deelnemers zich laten sponsoren. Van het opgehaalde bedrag gaat zestig procent naar het KWF. De overige veertig procent gaat naar lokale goede doelen, zoals het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Zelf kiezen

Dit jaar kunnen de deelnemers zelf bepalen aan welk lokaal doel zij hun overige sponsorgeld willen geven. Stichting Vechtgenoten haalde in 2013 15.000 euro op met de actie. “Doordat mensen nu zelf kunnen kiezen voor een goed doel, hopen we dit jaar meer geld op te halen voor het Vechtgenotenhuis”, zegt bestuurslid Ad Lagas enthousiast. Het Vechtgenotenhuis, op Landgoed Stekkenkamp, is een plek waar (ex)patiënten en familieleden tot rust kunnen komen, midden in de natuur. Het inloophuis biedt een scala aan activiteiten, zodat de gasten kunnen ontspannen en met elkaar in contact kunnen komen.

In totaal werd vorig jaar meer dan zes ton opgehaald voor Stichting Mont Ventoux. “Het is geweldig dat talloze fietsers en wandelaars zich inspannen, zodat kankerpatiënten kunnen ontspannen in het Vechtgenotenhuis”, legt Lagas uit. Het Vechtgenotenhuis vraagt fietsers, hardlopers en wandelaars zich te melden bij het Vechtgenotenhuis via www.vechtgenoten.nl/contact. Meer informatie over de Stichting Mont Ventoux vind je op www.grootverzettegenkanker.nl

Meer foto's