Home / archiefcentraal / molen krijgt roeden terug

molen krijgt roeden terug

Een van de roeden is een unieke ‘potroede’ uit 1901. Deze besrtaat uit plaatijzer dat is vastgezet met klinknagels. De roeden maken onderdeel uit van de wieken. De roeden zijn bijna 23 meter lang en werden door middel van een kraan boven in de askop gestoken.

Konijnenbelt is een achtkantige stellingmolen en is in 1806 herbouwd op de bestaande plaats, naast de Vecht. Het was een olie- en pelmolen die in 1820 ook werd ingericht als korenmolen. Na aankoop door de gemeente Ommen in 1976 is de molen gerestaureerd. Het gehele binnenwerk was toen al verdwenen, waardoor de molen niet meer maalvaardig kan worden.

Fotograaf Bernard Jans nam wat kiekjes van het gebeuren.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.