Home / archiefcentraal / mens world een nieuwe stijl met retrolook

mens world een nieuwe stijl met retrolook

De afgelopen drie weken is er hard gewerkt in de herensalon Men’s World Herenkappers aan de Prinses Julianastraat 45 in Ommen en op dinsdag 25 maart opende de zaak zijn deuren met een geheel nieuwe look.

“De reden van deze verbouwing was meer een geluk bij een ongeluk”, aldus Daniël de Ridder van de kapsalon. “Wegens een lekkage moesten wij de vloer vernieuwen, maar tegelijkertijd werden wij getipt over zeer unieke Belmontstoelen uit de jaren ’60. Belmontstoelen staan onder de barbershops bekend als ‘the best of the best’, dus de verbouwing moest er komen. Onze oude stoelen waren eveneens Belmontstoelen en waren de blikvangers van de salon, maar de nieuwe stoelen hebben een fraaie retrolook, zijn volledig elektrisch en beschikken over een massagestand. Voor onze klanten natuurlijk ideaal.” De stoelen zijn opnieuw bekleed en hebben nu een cognackleur, afgewerkt met een witte bies. “De mooiste stoelen van Nederland”, wordt er volgens De Ridder al gezegd. De nieuwe, grijze eiken vloer sluit volgens hem goed aan op de nieuwe meubels en de retrostoelen. “Een grote fotoprintwand met afbeeldingen van Ommen in de jaren ’20 tot en met ’60, inclusief de foto’s van mijn opa aan het werk in zijn herensalon, maken de verbouwing compleet.”

De nieuwe look wordt gedurende de eerste weken gevierd met de klanten van Men’s World. Tijdens het knippen kunnen zij genieten van een massage in de stoel, maar ook van een lekker koud biertje tijdens het knippen.

Naast deze verbouwing van de salon vindt er een vernieuwing plaatst van het team van Men’s World. Per 1 april komt Leonie Libbers het kapperspersoneel versterken. Het team bestaat daarnaast uit Jaap de Ridder, Daniël de Ridder, Judith Martens en Jacquelien Smelt. Leonie heeft een interne training gevolgd van drie maanden om de juiste kniptechnieken onder de knie te krijgen, zodat de garantie van strakke herenkapsels blijft.

De Ridder: “Verder blijft alles hetzelfde, met dezelfde service, zoals de 10% korting voor 65-plussers in de ochtenduren.” Men’s World Herenkappers is dinsdag tot en met donderdag geopend van 08:00 uur tot 12:30 uur en van 13:30 uur tot 18:00 uur. Op vrijdag is de salon open van 08:00 uur tot en met 17:30 uur en van 18:00 uur tot 20:30 uur en op zaterdag van 07:00 uur tot en met 13:00 uur (vrijdagavond en zaterdag alleen op afspraak).

Nieuwsgierig geworden, maar niet in de gelegenheid om een kijkje te nemen? Op www.facebook.com/mensworldherenkappers staan diverse foto’s van de verbouwing en van het indrukwekkende eindresultaat.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.