Home / archiefcentraal / marienberg op bezoek bij gramsbergen

marienberg op bezoek bij gramsbergen

Mariënberg neemt het zaterdag op Sportpark ’t Hoge Holt op tegen Gramsbergen. Alfred Dorgelo van Mariënberg stuurde ons een voorbeschouwing.

‘Komende zaterdag reist Voetbalvereniging Mariënberg af naar MonkeyTown waar Sportvereniging Gramsbergen op het prachtige sportpark ’t Hoge Holt onze gastheer zal zijn. Ik fiets de laatste tijd nogal veel, onderweg zit ik vaak te neuriën omdat ik met zingen geen toon kan houden. Tuurlijk, komen Lohues en Skik voorbij. ‘Wie dut mie wat vandage, ik heb de bande vol met wind. Ik heb ja niks te klagen. Joah, het mag wel zo…’ Gisteren, met de wind tegen, dacht ik nog: Zo moet die Geerten Brinkman zich voelen, de laatste vier wedstrijden op rij gewoon verloren….Niet Grappig!

Vanmorgen, met de wind mee, dacht ik nog: Zo moet onze Mark Wagt zich voelen, de laatste vier wedstrijden niet verloren, 3 gewonnen, 1 gelijk…gewoon 10 uit vier….Joah, mag wel zo! Welke aap toveren beide oefenmeesters, die elkaar bijzonder goed kennen, komende zaterdag uit de korte of lange mouw?

Natuurlijk zal Wagt verder borduren op de afgelopen weken. Het spel was de ene keer best wel om over naar huis te zingen….euh schrijven. Maar zoals vorige week wilde je liever diep, diep, diep onder het groene tapijt verdwijnen. Wilsum had in mijn ogen volkomen recht op de overwinning maar had de domme pech/geluk dat de eerlijkste grensrechter op het gewestelijk halfrond bij hen langs de witte kalklijnen liep. Sommige clubs kunnen daar trouwens een voorbeeld aan nemen, waarvan akte!

Neuh, het loopt qua resultaten wel lekker bij de roodzwarten. Wagt ziet zijn ziekenboeg ook langzaam, zij het mondjesmaat, leegstromen. Hij krijgt elke week weer meer opties voor de gewilde plekkies in het basisteam. Het loopt gesmeerd, dan wil iedereen er graag weer bij horen. De deler is de grote gemene som van de winnende getallen.

Benieuwd welke elf de Vriezenvener zaterdag de Gramsberger wei instuurt? Tja, Brinkman, hij had/heeft de wind ff tegen. Die komt voor hem schuin vanaf het bungalowpark aanwaaien en zet voorlopig geen zoden aan de dijk. Gramsbergen is duidelijk in mineur…!!

De verslaggever van dienst was volslagen helder in zijn commentaar, er moet wat gebeuren bij de groenwitten met zwarte broekjes, de mouwen moeten worden opgestroopt. Kieken of ze spelen met lange of korte mouwen…? Ze staan (voorlopig) nog op een keurige zesde plek maar morgen is niet vandaag laat staan gisteren. Kortom, Mariënberg kan een getergd Gramsbergen verwachten die vooral thuis op het eigen ’t Hoge Holt niet tegen zeperd nummer vijf wil aanlopen.

De vorige ontmoeting was Geerten beter gemutst, maakte vrienden in de Mainbarger bestuurskamer nadat Gramsbergen volledig terecht ons vlaggeschip had opgerold met die welbekende 1-3. Alle Menschen werden brüder was toen zijn devies, kieken welke pet hij zaterdag op heeft. Ik hoop van ganser harte de BokkePruik. Daarom gok ik op sportieve roodzwarte revanche en een 1-3 overwinning van onze jongens. Veule Wille Heren en Succes!

Het duel staat onder leiding van de heer J. van Wijnen hij zal om half drie voor het eerst op zijn fluit blazen. Na de tijd gaan we sowieso Ja van Bieren doen met onze gastheren. Tis maar dat je het weet, duzz! (AD)’

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.