Home / archiefcentraal / lagas misschien wel iets voor u

lagas misschien wel iets voor u

‘Als ik dit schrijf staan we aan het begin van een bijzondere week. De gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 19 maart is al maanden lang de datum die op ieder verwacht en onverwacht moment opduikt. En nu is het zo ver. Natuurlijk gaat u allemaal stemmen, want dat is een democratisch recht waar we zuinig op moeten zijn.

Voor mij waren dit wel heel bijzondere weken. Als neutrale wethouder boven de partijen samen met mijn collega Ko Scheele, heb ik bewust geen campagne gevoerd. Wel lijsttrekker, maar geen debatten, niet flyeren of op een stand in de stad. Dit is vol passie gedaan door de andere kandidaten op de lijst. Daar zijn veel nieuwe mensen bij, die ja gezegd hebben tegen de lokale politiek. Bij de andere partijen staan ook weer nieuwe mensen klaar. Goed dat zij het aandurven om in deze lastige tijden de klus op te pakken. Zij hebben ja gezegd tegen 4 jaar vol stukken lezen, vergaderen, debatten voeren en tijd vrij maken voor allerlei bijeenkomsten. Ook zij worden, meer dan nu misschien, publiek bezit.

Dat betekent kritiek en lof op momenten dat je net het andere had verwacht. Ik wens hen allemaal heel veel succes, maar vooral ook veel plezier met dit bijzondere werk. Het brengt veel nieuwe ervaringen en nieuwe contacten. Het brengt verbazing en verwondering en neem maar van mij aan, veel mensenkennis. Het laat je soms huilen, maar ook heel veel lachen. Het vraagt geven en nemen en dwingt tot goed luisteren naar de ander. Het is echt de moeite waard om eens op de tribune te zitten en te luisteren naar de lokale democratie. Dan merkt u dat het allemaal gewone mensen zijn, die misschien wel nooit gedacht hadden in de gemeenteraad te komen.

Over vier jaar zijn er weer nieuwe mensen nodig die klaar staan voor Ommen. Misschien wel iets voor u.’

Ilona Lagas

Wethouder gemeente Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.