in beeld opening taalpunt

Het Taalpunt in de bibliotheek van Ommen is vandaag officieel geopend door wethouder Ko Scheele. Het Taalpunt maakt onderdeel uit van de gemeentelijke aanpak in de bestrijding van laaggeletterdheid.

Samen met Aart Kleijer van de Stichting Lezen & Schrijven en bibliotheekdirecteur Frederique Westera opende Scheele het Taalpunt, waar iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen terecht kan. Het is een plek voor mensen die beter willen leren lezen of schrijven en voor anderstaligen. Het Taalpunt is een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheek Ommen.

Een professionele taalcoördinator en enthousiaste vrijwilligers staan vanaf donderdag klaar om de bezoekers van het Taalpunt uit te leggen welke materialen aanwezig zijn en bieden de nodige begeleiding. Het Taalpunt geeft een overzicht van het taalaanbod in de gemeente, zodat voor iedereen een passende oplossing kan worden gevonden. Jannet Enoch is de taalcoördinator in Ommen, zij is elke donderdagmiddag en om de week op woensdagavond aanwezig bij het Taalpunt.

Fotograaf Bernard Jans maakte een aantal platen van de opening.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.