gratis reparaties in het vechtdal

Het is een trend van de laatste jaren in heel Nederland: repair cafés. Het concept is simpel: je brengt een kapot voorwerp naar het café en het wordt kosteloos voor je hersteld. In het Vechtdal worden de komende tijd verschillende Repair Cafés gehouden.

Op zaterdag 5 april wordt vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur in de Koppel in Hardenberg een repair café gehouden. Twee dagen later, op maandag 7 april, is Dalfsen aan de beurt. Dan wordt van 13:00 uur tot 16:00 uur in Noggus & Noggus een repair café gehouden. Ten slotte vindt op 12 april van 09:00 uur tot 12:00 uur een repair café plaats in Ommen, ook in Noggus & Noggus. Iedereen die iets te repareren heeft kan dus in het Vechtdal terecht.

In Hardenberg ligt deze keer de nadruk op verstelwerkzaamheden van kleding. Of het nu gaat om een knoop die aangezet moet worden, een naad die los zit of een gaatje in een favoriete trui: neem het kledingstuk mee en waarschijnlijk kan een van de dames die gewapend met naaimachine en naald en draad klaar zitten, het van een tweede leven voorzien.

Twee jaar geleden is er een begin gemaakt met de Repair Cafés in het Vechtdal. Na een aarzelende start in Hardenberg zijn ook Dalfsen en Ommen begonnen. Tegenwoordig is het Repair Café op alle locaties steeds weer een succes, mede door de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers. Zij zien het steeds weer als een sport en uitdaging om iets wat het niet meer doet, toch weer aan de praat te krijgen.

Meer informatie vind je op www.repaircafe.nl/vechtdal of door te bellen met Jan Noorlander op 0523-264233.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.