Home / archiefcentraal / goed nieuws voor droomhuiszoekers

goed nieuws voor droomhuiszoekers

Het aantal verkochte woningen stijgt in 2014 voorzichtig verder en de huizenprijzen bereiking naar verwachting in 2014 de bodem. Is dat goed nieuws als je op zoek bent naar jouw droomhuis? Het antwoord vind je tijdens de NVM Open Huizen Dag op 5 april.

Woningen zijn betaalbaarder

Woningen zijn betaalbaarder doordat het besteedbare inkomen sinds 2008 minder is gedaald dan de huizenprijzen, die 20% omlaag gingen. Ook zijn consumenten minder pessimistisch geworden. Aan de andere kant kunnen huishoudens bij hetzelfde inkomen nu een lagere hypotheek krijgen dan vóór de crisis en zal het nominaal beschikbare huishoudinkomen slechts beperkt stijgen. Daardoor is een snel herstel van de woningmarkt niet waarschijnlijk. Een groep woningeigenaren houdt vast aan een hoge vraagprijs, waardoor het huis steeds langer onverkocht blijft. Toch neemt de gemiddelde verkooptijd af, omdat huizen die nieuw op de markt komen tegen een lagere prijs aangeboden worden, waardoor sneller een koper wordt gevonden dan bij het oude aanbod.

Maar hoe is eigenlijk jouw situatie?

Het nieuws over de woningmarkt kan ook zorgen voor twijfel en nieuwe vragen als je je, al of niet voor het eerst, op de woningmarkt begeeft. Blijf niet zitten met die twijfel of vragen. Kom tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 5 april tussen 11:00 uur en 14:00 uur naar een van de kantoren van Rabobank Vaart en Vechtstreek voor antwoord op jouw vragen en een berekening van wat je kunt lenen. De adviseurs zitten voor klaar in vestigingen in Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Hasselt. Kijk op www.rabobank.nl/vvs voor meer informatie.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.