Home / archiefcentraal / gemeenten nog op verouderd windows xp

gemeenten nog op verouderd windows xp

De gemeenten Dalfsen en Ommen hebben nog honderden systemen die op het twaalf jaar oude computerbesturingssysteem Windows XP draaien. De ondersteuning van het besturingssysteem stopt op 8 april, waardoor er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en er gevaar dreigt voor deze systemen.

Zo zijn de systemen, waar veel informatie over inwoners op staat, vatbaar voor lekken en virussen waardoor de informatie in verkeerde handen kan vallen.

De bestuursdienst Ommen-Hardenberg heeft nog 700 (virtuele) systemen die op Windows XP draaien. De gemeente Ommen verwacht dat het besturingssysteem begin april wordt vervangen door het nieuwere en veiligere Windows 7.

De gemeente Dalfsen heeft op dit moment nog 210 systemen die draaien op Windows XP. Deze worden volgens een woordvoerder uiterlijk op 1 april voorzien van Windows 7. Alle systemen worden dan gelijktijdig onder handen genomen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.