fractie de jonge wil af van de veste

Gerrit de Jonge van Fractie de Jonge wil af van de Veste. Dat laat hij weten in een brief aan het college van de gemeente Ommen. De Jonge vraagt zich openlijk af ‘of het gemeentebestuur van Ommen het met mij eens dat de tijd aangebroken lijkt om conform het voorbeeld van het gemeentebestuur van Dalfsen de samenwerking met de Veste op te zeggen’.

“De afgelopen jaren heb ik meerdere keren in de gemeenteraad mijn zorgen uitgesproken over de werkwijze van de Veste. Ik heb in het verleden aangegeven dat ik geen verdere toename zie van de basistaak van de Veste, namelijk het verhuren van de socialenhuurwoningen”, schrijft De Jonge, die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet namens de VOV, in zijn brief.

“Namens het college heeft de verantwoordelijk wethouder herhaaldelijk aangegeven dat het contact hierover met de Veste goed verliep en dat de Veste aan de prestatieverplichting voldoet.

Mede gezien de brief van het gemeentebestuur van Dalfsen aan de Veste, gesprekken met Humanitas, verontrustende berichten van burgers die bij ons binnenkomen en de artikelen in de Stentor van de afgelopen week vraag ik mij af of Ommen samen met de Veste nog op de goede weg zit.”

Oldenhage

“Ook over ‘de Oldenhage’ heb ik in het verleden vragen gesteld. In een gezamenlijke informatiebijeenkomst van het gemeentebestuur en “de Veste” heeft de verantwoordelijk wethouder, namens het college aan de hand van een presentatie aangegeven dat de Oldenhage herbouwd zou worden. Volgens wethouder Scheele waren hier goede afspraken over gemaakt, waarbij ook de bewoners van de Oldenhage waren betrokken.”

De Jonge vervolgt: “Wij zien geen vorderingen met de sloop en herbouw van het bejaardencentrum, “de Oldenhage”. Wij krijgen berichten dat er geen sloopvergunning is aangevraagd, dan wel dat deze weer is ingetrokken. Als dit waar is geeft dat te denken over de voortgang van de werkzaamheden. De bewoners van “de Oldenhage” die tijdelijk elders zijn ondergebracht maken zich ernstig zorgen of zij weer tijdig terug kunnen naar het nieuwe complex. Er bereiken ons klachten over de slechte kwaliteit van het tijdelijk onderdak voor de bewoners. Dit is een extra reden om voortvarend met de nieuwbouw aan de slag te gaan. Over mogelijke problemen bij de voortgang van de werkzaamheden heeft het college in de raad niet gerapporteerd.”

De Veste heeft enige maanden geleden het systeem van toewijzing sociale huurwoningen gewijzigd. “Het lijkt erop dat de Veste van een eerlijk puntensysteem is overgestapt naar een selectief toewijzingsbeleid. Uit artikelen in de Stentor en signalen die wij van Humanitas hebben gekregen blijkt dat veel mensen die op een wachtlijst staan onder erbarmelijke omstandigheden in recreatiewoningen verblijven, met name de noodgevallen worden door de Veste afgewezen en/of doorverwezen naar bijvoorbeeld het leger des Heils. Het lijkt er op dat de Veste bij de toewijzing zeer selectief te werk gaat”, zegt De Jonge.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.