Home / archiefcentraal / cda ommen the day after voelt prima

cda ommen the day after voelt prima

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Ommen werd het CDA opnieuw de grootste. Lijsttrekker Annelies Bakelaar blikt terug op de verkiezingen.

Hoe kijken jullie ‘the day after’ terug op de verkiezingen?

“The day after voelt prima aan! We zijn wel een beetje moe, omdat de verkiezingsavond een verkiezingsnacht werd. Ik ben enorm blij met de stemmen en vooral de steun die ik voel van de kiezers. We kijken dus terug op een mooie verkiezingstijd, waarin we als CDA-team Ommen volop campagne hebben gevoerd, maar vooral ook goede gesprekken hebben gehad met veel organisaties, bedrijven en inwoners van Ommen. Waar ik reuzetrots op ben, is de samenwerking binnen het CDA Ommen, we hebben het echt samen gedaan.”

Wat hadden jullie zelf verwacht en gehoopt?

“We hadden zelf zeker gehoopt op vijf zetels en soms zelfs stilletjes op zes zetels. Maar met vijf zetels zijn we meer dan tevreden!”

Zijn er woensdagavond al gesprekken gevoerd met andere partijen?

“De woensdagavond liep snel over in de nacht van woensdag op donderdag en er zijn dan ook geen gesprekken gevoerd met andere partijen. Dat gaat de komende weken allemaal plaatsvinden. We starten maandag met een officiële aftrap in het gemeentehuis.”

Hebben jullie een voorkeur met wie jullie een coalitie willen vormen?

Nee, wat ik eerder al heb gezegd: het belang van Ommen staat voorop en we sluiten dan ook niemand bij voorbaat uit.”

Wanneer hopen jullie duidelijkheid te hebben?

“Dat is een lastige vraag, omdat ik niet weet hoe lang het gaat duren. Als ik een schatting moet maken dan verwacht ik toch wel rond mei klaar te zijn en zo mogelijk natuurlijk eerder. Belangrijk is gewoon een goed en stevig programma voor Ommen de komende vier jaar en dat betekent ook inclusief een financiële doorrekening.”

Aan welke verkiezingsbeloften mag de kiezer jullie houden?

“Het CDA zal net als de afgelopen vier jaar zich richten op constructieve samenwerking met andere politieke partijen. En natuurlijk mag de kiezer ons houden aan onze beloften. Zo gaan we ons inzetten voor de zorg (goede afstemming met alle betrokkenen), ruimte voor de boeren, maar ook zaken zoals veiligheid voor de schoolgaande kinderen (fietstunnel), betaalbare woningen in Ommen en niet te vergeten de verbreding van ons strandje.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.