Home / archiefcentraal / carbagerun voor nah levert 1750 euro op

carbagerun voor nah levert 1750 euro op

Terwijl de lente zijn intrede doet, kijken de mannen van team ‘The Blues Brothers’ terug op een flink avontuur. “Nog niet eens zo heel lang geleden zaten wij vol in de sneeuw met de ‘blues-mobile’”, zegt Simon Bangma namens het team. De deelname aan de Carbagerun bracht hen via Duitsland, Oostenrijk, Italië en Slovenië weer terug naar Oostenrijk, naar Kirchberg. De rally duurde vijf dagen en er werd meer dan 4200 kilometer afgelegd in de oude Volvo.

Met de vijfde plaats van in totaal 240 deelnemend teams zijn de heren zeker niet ontevreden. Wat ze hiervoor moesten doen varieert van opdrachten van ‘begraaf je auto in de sneeuw’, ‘stop jezelf in een Coca Cola-koelkast’ tot ‘breng de langst mogelijk spaghettisliert naar de jurytafel’ (de langste was 38 meter aan een stuk). Het belangrijkste doel was echter het goede doel: NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) onder de aandacht te brengen. Dankzij veel sponsoren (zowel bedrijven als particulieren) is er een cheque overhandigd aan de NAH-stichting in Wageningen van maar liefst 1750 euro. De stichting NAH ontvangt geen subsidie en dit bedrag komt direct ten goede aan de initiatieven van de stichting. Een betere bestemming hadden deze 1750 euro’s volgens de carbagerijders niet kunnen krijgen.

De Blues Brothers bedanken iedereen voor alle steun, donaties en positieve berichten. Een uitgebreid verslag van de reis vind je op www.facebook.com/carbagerunteam85

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.