Home / archiefcentraal / boiten gb zal niet rigoureus kappen

boiten gb zal niet rigoureus kappen

“De uitslag heeft mij wel verrast”, vervolgt Boiten. “Gemeentebelangen heeft kans gezien om een hele grote groep kiezers aan te spreken. Dat hebben ze gewoon goed gedaan en daar heb ik ze ook mee gefeliciteerd. Nu ze de grootste fractie in de raad zijn geworden, zal de druk echter ook toenemen. Met de lastige dossiers die van Den Haag naar gemeente komen zal Gemeentebelangen voor het eerst echt moeten laten zien wat ze waard is en daar zit altijd ook het risico van terugval aan.”

Coalitie

Volgens Boiten ligt het in de lijn der verwachtingen dat de coalitie blijft wat die was. Gemeentebelangen zal met de fractie van het CDA gaan praten over de mogelijkheden voor een voortzetting van de samenwerking. Ik vind diversiteit belangrijk, omdat ik denk dat diversiteit bijdraagt aan de oplossing van met name complexe vraagstukken. En het is gewoon leuker. Ik hoop dan ook dat de overige fracties elkaar zullen vinden op een bundeling van de krachten, want anders dreigt de gemeentepolitiek een saai schouwspel te worden.”

Rechterensedijk

“Ik sprak tijdens de verkiezingsavond kort met Jos Ramaker en die herhaalde nog maar eens dat zijn fractie voor een tweezijdige kap van de Rechterensedijk is. Daarmee strijken ze 60 procent van de stemmers recht tegen de haren in, terwijl ze zelf 42 procent van de kiezers vertegenwoordigen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Gemeentebelangen volhardt in haar rigoureuze kapplan, ook omdat het CDA daar niet meer in zal meegaan. De nieuwe coalitie en vooral Gemeentebelangen zal moeten tonen wat ze waard is in een nieuw, open en creatief gesprek over een oplossing die voorziet in het behoud van de Rechterensedijk in haar huidige vorm. Er zal echt een oplossing buiten de bestaande denkkaders moeten worden gezocht en ik heb de flexibiliteit die dat vraagt nog niet zo vaak gezien bij Gemeentebelangen. Ik roep ze dan ook op om daar hulp bij in te roepen van zowel inwoners als vrijdenkers uit de wereld van de verkeerskundigen.”

Volksraadpleging

“De volksraadpleging was een laatste strohalm in het gesprek over het behoud van de Rechterensedijk. Nu er ruimte is voor een heroverweging zou je kunnen zeggen dat die raadpleging heeft gewerkt. Maar we moeten ook realistisch zijn: het echte werk moet nu nog beginnen en ik hoop vurig dat de nieuwe coalitie daar verstandig mee zal omgaan. Ik heb alle fractievoorzitters horen zeggen dat de raadpleging bovendien een injectie is geweest voor het opkomstpercentage. Het heeft blijkbaar geholpen om kiezers naar de stembus te trekken en dat juich ik toe als een mooie bijvangst.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.