blog roparun bergen verzetten

Wedstrijdleider Jan Eise Kromkamp begeleidt de lopers op de fiets en geeft tussendoor instructies. ‘Als je hard daalt kun je het gemiste klimtempo inlopen’ roept hij luid. De lopers bestoken hem vervolgens met vragen: ‘Daal je op je tenen of moet je je natuurlijke afwikkeling vasthouden’? Jan Eise is een fantastische, ervaren coach…op schaatsgebied. Tsja en daar moet je glijden. Dus nog een hoop uit te zoeken en te perfectioneren. Gelukkig hebben we nog voldoende tijd en ruimte.

Ceciel Huuskes – die persoonlijk van ver heeft moeten komen- loopt makkelijk mee, zelfs berg op. Astrid Jansen Holleboom gaat tot ‘t gaatje en haalt het uiterste uit haar lichaam. Beiden staan er meer dan goed voor. Ook slager Gert van Lohuizen is topfit, de Lemelerberg 2,3 of 5 keer beklimmen vormt voor hem geen enkel probleem.

Het parcours Parijs- Rotterdam kent de nodige obstakels. Om niets aan het toeval over te laten trainen we de voorzienbare hobbels zoveel mogelijk. ‘Qua conditie moet het klimmen voor iedereen geen probleem meer geven’ aldus fysiotherapeut Carla Mastenbroek. Zij heeft alle tussentijdse testen en vooruitgangen van iedere loper goed in beeld. ‘Het dalen moet echter goed geoefend en getraind worden, want dit is een blessure gevoelige belasting. Uitval in de laatste fase is het laatste wat we willen’. Lemelerberg, tot de volgende keer. Wij kunnen inmiddels bergen verzetten!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.