adegeest wint zilver bij viking race

Met vier clubrecords op vier afstanden is de 17-jarige Stokvisdennenschaatsster Loes Adegeest afgelopen weekend tweede geworden bij de internationale Viking Race in Thialf. Deze wedstrijd staat bekend als het officieuze EK voor jeugd van 11 tot 17 jaar, dus dit is een prestatie van formaat.

Dit jaar deden er pupillen en junioren mee uit maar liefst dertien Europese landen. Het tweedaagse toernooi begon nu, in tegenstelling tot vorig jaar, meteen goed voor de rijdster van het Gewest Overijssel. Met een vijfde plaats op de 500 meter, op korte afstand van haar concurrentes, legde de B-juniore met 42,00 een stevige bodem voor een mooi allroundklassement. Daarna volgden zilver op de 1500m in 2:05,73, brons op de 1000m in 1:22,06, en maar 0,01 seconde achter zilver, en nog een zilveren plak op de 3 km in 4:24,53. Tot halverwege de laatste afstand hielden Adegeest en de Nederlands kampioene Femke Markus van het Gewest Noord-Holland-Utrecht het nog heel erg spannend. Daarna werd duidelijk dat Markus de winst ging pakken.

Dione Voskamp, Nederlands kampioene op de 500 en 1000 meter, moest tot het einde toe vechten om uiteindelijk met 0,5 seconden verschil met nummer vier, Iza Stekelenburg, de derde plek in het eindklassement veilig te stellen. Bij de oudste herenjunioren stonden de Nederlanders Marcel Bosker en Tom Kant en de Finse Tuomas Rahnasto op een, twee en drie.

In Enschede werd zaterdag door de C-junioren gestreden om het Noord-Oost Kampioenschap. Hiervoor worden de beste rijders van de noordoostelijke helft van Nederland uitgenodigd. Stijn Hulst en Ingmar Hofman mochten, op grond van hun prima prestaties dit jaar, ook meedoen. Hulst verbeterde zijn 500-metertijd tot 41,93, goed voor een mooie vijfde plaats op die afstand en tevens een clubrecord. Op de 1000m werd hij elfde. Totaal werd hij negende, net boven Hof, die twee keer tiende werd. De beide heren lijken bij wedstrijden steeds om beurten boven elkaar te eindigen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.