Home / archiefcentraal / adegeest nederlands kampioen 3000 meter

adegeest nederlands kampioen 3000 meter

Stokvisdennenschaatsster Loes Adegeest (17) is zaterdag in Enschede Nederlands kampioen geworden op de 3 kilometer bij de B-junioren. Het ijs van IJsbaan Twente was uitstekend geprepareerd en leverde dan ook veel persoonlijke records op, zo ook voor Adegeest, die 4:25,21 neerzette.

De rijdster van het Gewest Overijssel moest als eerste van de favorieten haar race rijden en lag lang op koers om het baanrecord van Lotte van Beek te verbeteren. Na een voortvarende start moest ze dat schema echter in de laatste twee ronden loslaten en kwam ze daarvoor 1,5 seconde tekort. In de ritten daarna bleek wel dat de concurrentie zich stuk beet op vooral de laatste rondetijden van Adegeest. Femke Markus, die deze afstand nog ruim had gewonnen bij het NK allround, eindigde 1,6 seconden achter de Dalfsense en Simone Warmerdam moest zelfs meer dan 4 seconden toegeven.

Een goede trainingsweek en het voordeel van de thuisbaan gaven Adegeest uiteraard al veel vertrouwen in een goed resultaat. Maar ook het bericht dat ze komend weekend voor de laatste keer mee mag doen aan de Vikingrace, het officieuze jeugd-EK, zal misschien geholpen hebben. Daar mag ze dit jaar voor het eerst ook een 3 km rijden en verdedigt ze haar gouden plakken op de 1000 en 1500 meter van vorig jaar. Uiteraard zal ze ook een gooi doen naar een plaats op het eindpodium.

Neo-senior en marathonrijdster Sharon Hendriks haalde zondagmiddag heel mooi zilver op het NK voor de neo-senioren op de 5 km. Zij eindigde een seconde achter de winnares van de 3 km van zaterdag, Ineke Dedden, ook een marathonrijdster in de hoogste divisie. Hendriks heeft weer een zeer succesvol marathonseizoen achter de rug, met net als vorig jaar een derde plaats in het jongerenklassement en een prima elfde plaats in het totaalklassement van de KPN Marathon Cup.

In Amsterdam, op de Coolste Baan van Nederland, mocht Paulien Westerhof uitkomen op het NK allround. Deze neo-senior, die bekend stond als sprintster, gaat steeds betere lange afstanden rijden. Met een 16de plaats in het klassement na drie afstanden, mocht zij echter niet deelnemen aan de afsluitende 5 km.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.