Home / archiefcentraal / aansluiting vierbaans n35 baart zorgen

aansluiting vierbaans n35 baart zorgen

De toekomstige overgang van de vierbaans N35 naar tweebaansweg te hoogte van Hoonhorst, baart het Raalter gemeentebestuur zorgen. Wethouder Van Loevezijn verwacht filevorming en problemen met oversteken als de weg tussen Zwolle en Wijthmen eenmaal vierbaans is. De overgang van vier- naar tweebaans komt ter hoogte van de afslag naar de Koelmansstraat bij Hoonhorst.

“In overleggen hebben we aangegeven dat we graag willen dat er een verbetering in de plannen wordt opgenomen,” stelt Van Loevezijn. “We hebben onze zorg wat dat betreft al eerder geuit. In de plannen is nu een extra opstelstrook opgenomen. Dat is niet de optimale oplossing, daar willen we heel helder in zijn.”

Wat betreft de kopzorgen aangaande de oversteek van de weg, betreft dat vooral ter hoogte van de Hagenweg bij Laag Zuthem. “Daar zou een tunnel het meest ideaal zijn, maar gezien de beschikbare middelen is dat niet haalbaar. Maar we gaan de situatie ter plaats meenemen in de aanpak van het traject Wijthmen-Nijverdal.”

Voor dat laatste traject is in totaal 15 miljoen euro beschikbaar om de weg en aansluitingen daarop veiliger te maken. Hoe de besteding van dat bedrag precies ingevuld wordt, is nog niet bekend. Voordat de plannen echt vorm krijgen, worden er eerst nog informatieavonden voor onder meer omwonenden gehouden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.