zwolle in extra tijd naast heracles

PEC Zwolle heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. In het IJseldeltastadion werd het 1-1. Lange tijd leek het er op dat Heracles met drie punten naar huis zou gaan, maar in de laatste minuut van de extra tijd maakte Narsingh de gelijkmaker die gezien het spelbeeld verdiend was.

PEC Zwolle begon de Overijsselse derby sterk. Agressief jagend en sterk zoekend naar de aanval. Grote kansen deden zich niet voor en na een minuuut of tien kwamen de bezoekers uit Almelo beter in de wedstrijd. Sterker nog: In het tweede deel van het eerste bedrijf had Heracles de overhand. Het was dan ook niet verrassend dat de Almeloërs op voorsprong kwamen. Uit een corner van Simon Cziommer kopte Jeroen Veldmate de bezoekers op 0-1.

In de tweede helft keerde het tij. Zwolle kwam veel beter uit de startblokken en nam het initiatief. Aanvallend en snel combinatiespel leidden tot een aantal kleine mogelijkheden, die telkenmale onbenut bleven. In de voorhoede speelde Guyon Fernandez ook niet zijn meest gelukkige wedstrijd van het seizoen. Dat mag ook gezegd worden over Karagounis, die in de 65e minuut vervangen werd door Furdjel Narsingh.

De inbreng van Narsingh was het duwtje in de rug dat PEC nodig had. Zijn snelheid op de rechterflank bracht de achterhoede van Heracles meer in de problemen, waardoor Zwolle enkele keren dicht bij de gelijkmaker kwam. Van der Werff haalde van grootte afstand uit, maar zag zijn schot gekeerd worden door . Een volgend schot van Drost eindige op de lat.

Terwijl de meegereisde fans van Heracles hun overwinning al vierden, was het Narsingh die in de laatste minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde. Direct daarna volgde het eindsignaal.

PEC Zwolle blijft door de overwinning nummer acht op de ranglijst, maar kan zondag ingehaald worden door FC Groningen. Volgende week zaterdag treft Zwolle in eigen huis NEC.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.