Home / archiefcentraal / westerhof naar nk 1000 meter en pure sprint

westerhof naar nk 1000 meter en pure sprint

Stokvisdennen-lid Paulien Westerhof heeft zich geplaatst voor zowel het NK neo-senioren op de 1000 meter, als voor het NK pure sprint. Westerhof, schaatsend voor ForIce, gaat op 2 februari naar Hoorn voor het NK over de combinatie 100, 300 en 500 meter en in het weekend van 28 februari tot 2 maart naar Enschede voor de langste sprintafstand.

Westerhof is hiermee naast Erben Wennemars, Joep Wennemars, Mees Hulst en Loes Adegeest al de vijfde langebaanschaatser van de Stokvisdennen die zich dit jaar voor een of meerder NK’s gekwalificeerd heeft. En ook de meest recente resultaten laten weer zien dat het goed gaat met de Dalfsense schaatsvereniging.

Zo heeft B-junior Bart Hulst voor het tweede weekend op rij in Thialf een mooi toernooi gewonnen, het Gabe de Vries supersprinttoernooi. Dit keer met onder andere een pr van 10,68 op de 100 meter, goed voor een tiende plaats in de Nederlandse ranglijst.

Broer Stijn, C-junior, reed een al oud clubrecord uit de boeken, met 26,53 over de 300 meter. En jongste telg Hulst liet ook weer van zich horen; C-pupil Mees ging 5 seconden harder over de 700 meter dan Freddy Wennemars op die leeftijd.

Er werd nog een clubrecord uit de boeken gereden, want B-junior Loes Adegeest haalde 4 seconden van haar eigen record af, tot 4:27,15, nog maar 1,5 seconden boven het seniorenrecord. Op de Weissensee kwam Sharon Hendriks net achter de kopgroep op een keurige 8ste plaats binnen bij het open NK marathon.

B-rijders Erben Wennemars, Hannes Schalkwijk en Elwin Hulsink handhaafden zich goed tussen de A-rijders, met minder dan vier minuten achterstand op de winnaar.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.