wandeling met historie voor kinderen

Kinderen van de buitenschoolse opvang Landstede konden maandagmiddag een middagje cultuur snuiven in Ommen. Aan de hand van HKO-gids Harry Woertink werd de voormalige stadsmuur die Ommen ooit heeft gehad bewandeld. Stil werd gestaan bij de nog zichtbare steen waarin de Arriërpoort ooit heeft gedraaid.

Ook werden enkele historische punten opgezocht, zoals de stadspomp, de Stadsdienaressenbank, het klokkenhuis en de kerk, het standbeeld van bisschop Otto III, die herinnert dat Ommen in 1248 stadsrechten kreeg en het schippershuis bij de voormalige haven van Ommen. Aan de hand van oude foto’s werd telkens de huidige situatie bekeken. Verder werd het standbeeld van Elfstedentochtrijder Reinier Paping opgezocht.

Bij sommige Stolpersteintjes in de straten werd verteld over de geschiedenis van de Joden. Veel indruk maakte de tralies die nog zichtbaar zijn in een oude gevangenis. Als laatste werd een bezoek gebracht aan het Streekmuseum. Alle kinderen lieten weten dat ze niet wisten dat een wandeling door Ommen zo interessant kan zijn.

Als afronding van de werkzaamheden op de Hessel Mulertbrug heeft de gemeente Ommen eind vorige week enkele zitbankjes geplaatst. Meest opvallende zitbank op de Vechtbrug is wel die pal midden op de brug is geplaatst. De bank op het brede voetgangers gedeelte beslaat een meter of zes met hoog opstaande rug, uitgevoerd in hardhout. Dankzij het mooie weer van de afgelopen dagen waren de banken al vaak bezet om te kunnen genieten van de mooie uitzichten over de rivier de Vecht. Ook het Waterschapskunstwerk met de fossielen heeft een nieuwer plek gekregen. Deze staat nu in het verlengde van de grote bank en in de bocht van het fietspad, waardoor het voor de fietsers moeilijker is geworden om via het voetpad binnen door te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.