Home / archiefcentraal / vno ncw politiek niet meer te vertrouwen

vno ncw politiek niet meer te vertrouwen

De voorzitter stuurde de open brief aan de VVD Statenfractie Overijssel, naar aanleiding van de inspreekavond over de N340 die 5 februari plaatsvond. Tijdens de avond konden burgers, bedrijven en verenigingen hun zegje doen over de perikelen rondom de N340.

Dertien sprekers hebben hun verhaal gedaan tijdens de inspreekavond, waaronder ook de VNO-NCW zelf. “Het was een schertsvertoning”, schrijft Zandbergen. “Er werden slechts twee niet-inhoudelijke vragen aan de sprekers gesteld. Luistert de politiek niet meer naar burgers, gemeenten en ondernemers, maar alleen nog naar zichzelf?”, vraagt hij zich af.

Volgens de voorzitter zijn er al tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in de voorbereidingen voor de ‘verbouwing’ van de N340 en “kon de schop al in de grond”. Door de steun van de VVD aan een motie van de oppositie, wordt er ruim 100 miljoen euro bezuinigd op het investeringsbedrag van in totaal 260 miljoen voor de provinciale weg. Zandbergen, die naast VNO-NCW ook veel andere regionale partijen vertegenwoordigt, hoopt dat het oorspronkelijke plan voor de N340 alsnog wordt uitgevoerd.

Woensdag 19 februari neemt de provincie een definitief besluit over de N340.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.