uitreiking unifonds aan stadsboerderij de mars

Stadsboerderij de Mars in Ommen heeft het Unifonds toegewezen gekregen, een initiatief van Univé De Onderlinge. De uitreiking vond 11 februari plaats.

Dankzij de bijdrage uit het Unifonds heeft de Stadsboerderij diverse gereedschappen aan kunnen schaffen. Daarnaast ontving de boerderij een hooi- en strovoorraad om de winter door te komen.

“Afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor Stadsboerderij de Mars”, aldus Egbert Meilink, voorzitter van de boerderij. Afgelopen november heeft de stadsboerderij namelijk haar twintigjarig bestaan gevierd. “Al twintig jaar staan onze vrijwilligers klaar voor de verzorging van onze dieren en bieden wij kosteloos vele diensten en activiteiten aan. Door de laagdrempeligheid en veelzijdigheid is de Stadsboerderij een sociale en educatieve ontmoetingsplek geworden binnen de gemeente Ommen”, zegt de voorzitter.

De boerderij was na twintig jaar toe aan een opknapbeurt. Meilink: “Dankzij het Unifonds hebben wij allerlei gereedschappen kunnen kopen om de boerderij op te knappen, zoals een boormachine, een zaagmachine, een hogedrukspuit, hamers en schroevendraaiers.”

Het Unifonds helpt maatschappelijke projecten met een bijdrage van maximaal 1000 euro per project. Het is de bedoeling dat de bijdrage bestaat uit iets fysieks. “We zeggen ook wel eens: je moet het in kunnen pakken met een mooie strik erom heen”, aldus Wim Holsappel van Univé De Onderlinge.

“Het succes en de kracht van Stadsboerderij de Mars wordt mede bepaald door de steun en initiatieven zoals deze. Wij zijn het Unifonds zeer dankbaar voor deze prachtige bijdrage. Nu kan de opknapbeurt beginnen en is er werk aan de winkel!”, besluit de voorzitter van de boerderij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.