Home / archiefcentraal / twents mannenkoor zingt in vilsteren

twents mannenkoor zingt in vilsteren

Het Martinikoor uit Losser zingt op zondag 9 februari onder leiding van Paul Kempers in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Dit bekende mannenkoor brengt een gevarieerd programma met nadruk op Russisch Byzantijnse muziek. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro. Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Het Martinikoor is voor het eerst in Vilsteren te horen. Speciaal voor dit concert is een keuze gemaakt uit het brede repertoire. De mannen zingen zowel geestelijke als wereldlijke muziek. In het eerste deel van het concert staat vooral Russisch Byzantijnse muziek centraal. In het tweede gedeelte van het concert zingen zij onder andere liederen van Orlando di Lasso, Jean René Quignard en Franz Schubert. Het volledige programma is te vinden in de agenda van www.landgoedvilsteren.nl

Het Martinikoor is een zeer gerenommeerd mannenkoor in Twente en heeft als thuisbasis Losser. Het koor heeft ruim 30 actieve zangers en staat sinds 2001 onder leiding van de veelzijdige musicus en dirigent Paul Kempers. Het koor treedt gemiddeld 10 keer per jaar op, vooral in Twente, maar ook in Duitsland. In 2013 vierde het Martinikoor zijn 50-jarig jubileum. Datzelfde jaar wist het koor de eerste prijs te behalen in de C-klasse van het landelijk Mannenkoor Concours dat werd georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond. Meer info op www.martinikoor.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Reserveren is niet nodig. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. Voorafgaand aan het concert kan men een winterse wandeling maken op het landgoed. Speciaal voor de wandelaars zal het landgoedcentrum vanaf 13.00 uur geopend zijn. En zoals gebruikelijk, kan men na het concert hier een drankje nuttigen bij de open haard en napraten met het koor.

Volgend landgoedconcert: zondag 9 maart: Capella Neerlandica uit Hattem o.l.v. Harm Jansen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.