trinity op veelzijdig vecht gospel festival

De band Trinity is dit jaar de hoofdact van het Vecht Gospel Festival en geeft een uitgebreid concert. Inmiddels is het programma een traditie geworden: nieuw koor- en bandtalent kan zich presenteren, maar ook nationaal en internationaal bekende artiesten zijn van de partij. Daarnaast zijn er optredens van Pearl Jozefzoon, een projectkoor onder leiding van Oslo Gospel Choir-dirigent Tore Aas en de koorwinnaar van vorig jaar: Get Together Choir and Band uit Soest.

“Met Trinity heeft het Vecht Gospel Festival één van de populairste bands van dit moment te pakken”, zegt Jan Schoonhoven, organisator van het festival. De groep speelt een mengeling van folk en pop. Met zowel Spaans- als Engelstalige teksten (de bandleden hebben een tijd in Peru gewoond) is Trinity volgens de organisator een opvallende verschijning op Nederlandse podia. De afgelopen jaren is de groep uitgegroeid tot een internationale act en stonden de heren ook al eens op het hoofdpodium van de EO Jongerendag. Trinity verzorgt een optreden van anderhalf uur tijdens het Vecht Gospel Festival.

Het Vecht Gospel Festival gaat volgens Schoonhaven in haar opzet ook een stap verder dan andere festivals. “Nieuw talent krijgt uitgebreid de kans om zich te presenteren, en de winnaars keren zelfs terug om in het hoofdprogramma een optreden te verzorgen. Dit jaar staat daarom Get Together Choir and Band uit Soest, onder leiding van Lejony Koster, ook op het programma. Het koor, dat een aanstekelijke mix brengt waarin aanbidding, pop en gospel een plek hebben, verraste vorig jaar de jury met haar enthousiasme en totaalplaatje en staat dit jaar van 17:15 uur tot 18:00 uur op het hoofdpodium.”

Op het festival stelt ook het Vecht Gospel Choir zich voor. Dit projectkoor is speciaal voor het festival samengesteld. Deelnemers uit het hele land hebben zich aangemeld voor dit koor om deze weken te repeteren en op het festival een flinke indruk te maken. “De resultaten van de eerste drie repetities laten een groot enthousiasme horen en een opvallend geluid dat een bijzondere ervaring belooft op 1 maart!”, zegt de organisator. Het projectkoor staat onder leiding van Tore W. Aas, ook wel bekend als de dirigent van het internationaal beroemde Oslo Gospel Choir. Hij geeft tijdens het Vecht Gospel Festival ook workshops, waar deelnemers zich ter plekke voor in kunnen schrijven. Vanwege beperkte plekken wordt aangeraden op tijd aanwezig te zijn.

Tijdens een uitgebreid dagprogramma presenteren verder 22 gospelkoren en bands zich aan het publiek. Een vakjury kiest uit zowel de koren als de bands een dagwinnaar die de Vecht Gospel Award toegekend krijgt. Onder leiding van One Choice uit Drachten vindt er ook een sing-in plaats. Naast de workshops onder leiding van Tore W. Aas is er nog een kinderplein en een informatiemarkt.

De vierde editie van het festival vindt plaats op zaterdag 1 maart in De Carrousel in Ommen. Meer informatie over het festival en het dag- en avondprogramma is te vinden op www.vechtgospelfestival.nl.

Voor verdere informatie of vragen kun je ook contact opnemen met organisator Jan Schoonhoven van GospelNU: jan@gospelnu.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.