sportcafe ozc was schot in de roos

uiteraard aangevuld met humoristische anekdotes en verrassende verhalen. Ook het voetbal in Ommen kwam aan bod, bijvoorbeeld een fusie van OZC en OVC ’21. “Dat had al lang moeten gebeuren.”

Gasten Jan Smit (voorzitter van Heracles Almelo) en Bernard Kobes (oud-burgermeester van Ommen, tegenwoordig voetbaljournalist en groot kenner van het (lokale) voetbal), deden diverse voetbalverhalen uit de doeken. Tafelheer Bert van Losser (sportpresentator bij RTV Oost) begeleidde de avond losjes, waardoor de prachtigste discussies ontstonden en de ene anekdote op de andere volgde. Zoals die van een eventuele fusie tussen de twee Ommer voetbalclubs OZC en OVC ’21. “Dat had al lang moeten gebeuren”, liet Smit weten. “Door de krachten te bundelen, kun je echt een mooie club neerzetten in Ommen. Door te fuseren wordt 1 en 1 niet 2, maar 3. Daar ben ik van overtuigd.”

Kobes was het daarmee eens, maar wel minder stellig. “Samenwerking moet absoluut kunnen en wordt in de toekomst ook echt nodig. Verenigingen moeten steeds meer hun eigen broek ophouden en vissen in dezelfde vijver voor sponsors bijvoorbeeld. Maar fuseren? Dat zal niet makkelijk worden. Emoties spelen daarbij een grote rol.”

Natuurlijk werden diverse uitstapjes gedaan naar het regionale voetbal, maar ook Heracles Almelo behoorde vanzelfsprekend tot de gespreksstof. Smit vertelde honderduit over oud-trainer Gert-Jan Verbeek, Henri Krüzen, spelersmakelaars en het maatschappelijke project van Heracles-speler Kwame Quansah in zijn geboorteland Ghana.

De aanwezigen genoten zichtbaar én hoorbaar van deze regionale variant van het RTL7-programma. En…., net als op tv, was ook hier een uitstekende live-band (BTW) aanwezig voor de muzikale omlijsting, inclusief de bekende begintune van Voetbal International.

Sportcafé OZC werd georganiseerd door de Ondernemersclub, de Sponsorcommissie en de Supportersvereniging van de geel-zwarten uit Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.