speciale begeleiding voor kids bostlustschool

Elf leerlingen van de Boslustschool in Ommen krijgen een nieuwe vorm van begeleiding waarbij veel gebruik gemaakt wordt van muziek. Mede dankzij Baalderborg Junior kan deze begeleiding van Stichting Papageno ingezet worden om beter contact te maken, te communiceren en samen te werken.

De Boslustschool is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Op deze school zitten leerlingen met een verstandelijke beperking, veel van deze leerlingen hebben ook een vorm van autisme en/of aanverwante contactstoornis.

“Tot op heden zijn het deze elf kinderen die deze persoonlijke begeleiding krijgen. Ouders van een meisje met ASS stelde de vraag aan de school of er een mogelijkheid was om haar te begeleiden door middel van muziek. Dit meisje stond op de wachtlijst bij Papageno. Daarom hebben we Stichting Papageno gevraagd of ze begeleiding konden geven aan meerdere kinderen van school om vaardigheden verder te oefenen”, vertelt Alex Grolleman, directeur van de Boslustschool.

Ilsje Merk, muziektherapeute bij Stichting Papageno: “Muziek wordt gebruikt om het kind te prikkelen, nieuwsgierig te maken of te motiveren, maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten. Het haalt deze kinderen uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert zo de kwaliteit van leven.”

Bij Stichting Papageno zijn ze er al jaren van overtuigd dat muziek een krachtig middel is, dat klank en ritme een taal vormen die kinderen met autisme en aanverwante beperkingen kan helpen contact te maken, hun gevoelens te uiten en te verwerken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.