scholieren debatteren in raadzaal dalfsen

Afgelopen vrijdag kregen leerlingen van groep zeven en acht van scholen die zich bij de VVD Dalfsen en Ommen aangemeld hadden, lessen over politiek en debatteren. In overleg met de docenten bedachten de scholieren een aantal stellingen waarover in de raadszaal werd gedebatteerd.

Om negen uur ‘s ochtends kwamen de leerlingen aan bij het gemeentehuis Dalfsen. Hier werden ze enthousiast ontvangen door Roelof Schuring (VVD Dalfsen). Na een glas limonade mochten de leerlingen een plekje in de raadszaal zoeken. Allemaal achter een microfoon, op een stoel waar normaal de burgemeester, griffier, wethouders of raadsleden zitten. Na een korte instructie kon het debat beginnen. Onder leiding van VVD Tweedekamerlid Malik Azmani zijn de kinderen met elkaar in debat gegaan over twee zelfbedachte stellingen.

De twee stellingen waren ‘Pesten moet strafbaar worden’ en ‘Vuurwerk afsteken moet het hele jaar door mogen’. Aan het einde van het debat vertrok iedereen trots met een medaille, uitgereikt door Azmani.

Vier maart wordt er een volgend scholendebat in de raadszaal van Ommen gehouden, door hetzelfde organisatieteam. Scholen kunnen zich bij interesse aanmelden bij Roelof Schuring via rpschuring@hotmail.com of Irene Schunselaar van de VVD Ommen via ireneschunselaar@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.