ruime overwinning dedemsvaart op dsvd

Dedemsvaart heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen door met 4-0 van concurrent DSVD te winnen. Net als de uitwedstrijd in Deurningen stond er na negentig minuten spelen een ietwat geflatteerde einduitslag op de borden. De grote man bij Dedemsvaart was Reamon Knol, die voor drie doelpunten tekende. Zijn derde was tevens zijn honderdste in het amateurvoetbal.

In vergelijking met de dramatisch verlopen wedstrijd tegen KOSC die met 5-0 werd verloren, was er een wijziging in de basisopstelling. De geschorste Marco Hulst werd op het middenveld vervangen door de van een schorsing teruggekeerde Jelmer Wierenga. Verder gaf trainer Patrick Wijsman het vertrouwen aan dezelfde spelers die midweeks tweedeklasser Kloosterhaar versloegen.

De openingsfase was van beide kanten niet hoogstaand. Mede door zware weersomstandigheden met de harde wind die over het veld blies, was er van goed voetbal geen sprake. De eerste speldenprik was voor de gasten uit Deurningen, maar de poging van Rick Stoevenbelt kon doelman Wiebe Zinger niet verontrusten.

Het eerste gevaar voor het doel van DSVD was direct een doelpunt voor Dedemsvaart. Dilan van Bree zette goed door en gaf daarna een puike voorzet op Reamon Knol, die knap tegendraads binnenkopte. Hij gaf doelman Jordie Kosterink geen enkele kans, 1-0.

Vlak daarna viel wederom uit het niets de 2-0. Reamon Knol legde aan voor een vrije trap van dertig meter. Zijn harde schot werd niet goed verwerkt door doelman Kosterink en via Van Bree en DSVD verdediger Bryan Meulbroek verdween het speeltuig voor de tweede keer tegen de touwen. Met een 2-0 voorsprong voor Dedemsvaart gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust bracht DSVD stormram Niki Leferink in het veld. De bedoeling van de gasten was duidelijk: met veel opportunisme proberen om snel een aansluitingstreffer te produceren. Met de wind in de rug zorgde dit voor druk op de Dedemsvaartse defensie en kregen de gasten zeker enkele kleine kansen. Vooral toen Bryan Meulbroek twee keer het houtwerk raakte binnen de minuut kwam de thuisploeg goed weg.

Aan de andere kant van het veld bleek Dedemsvaart uiterst effectief. Een goed aangesneden corner van vleugelflitser Mohamed werd knap bij de tweede paal binnengekopt door Reamon Knol. Vijf minuten later waren beide spelers wederom verantwoordelijk voor het vierde doelpunt van Dedemsvaart. Mohamed gaf voor en Reamon Knol kwam voor doelman Kosterink en kopte zo zijn derde doelpunt binnen. Dit doelpunt was het honderdste doelpunt van Knol in het amateurvoetbal. Voor de hoofdklassers HZVV en Hoogeveen scoorde hij dertien keer. De overige 87 maakte hij in het oranjeblauw van Dedemsvaart.

In het laatste kwartier kreeg Dilan van Bree nog een grote mogelijkheid om te scoren, terwijl aan de andere kant Zinger een paar keer bekwaam redde. Er kwam geen verandering meer in de score en zo pakte Dedemsvaart de belangrijke drie punten.

Opstelling: Zinger; Peters, Klinkenberg, Vd Bent, Pater, Van Zijl, Mohamed, Wierenga, Van Bree, Knol en Roozendal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.