rechterensedijk in beeld koeien bij zonsondergang

De oproep van Dalfsenaar Mark Boiten tot een beeldend protest tegen de voorgenomen kap van de bomen langs de Rechterensedijk heeft prachtige foto’s opgeleverd. Vechtdal Centraal zal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wekelijks een ingestuurde foto afdrukken, voorzien van een onderschrift.

‘Na een reeks winterfoto’s is het deze week tijd voor de prachtige foto van Elly van Niekerk uit Luttenberg. Haar eigen onderschrift bij de foto luidde: ‘Koeien bij zonsondergang in een herfstige setting onderaan de dijk’. Deze plaat van haar was eerder al te bewonderen op de Facebookpagina ‘Zeg NEE tegen de kap van de Rechterensedijk’ en oogstte daar zeer terecht veel bewondering. Elly is één van de vele mensen van buiten het dorp Dalfsen die verknocht zijn aan de uitstraling van de Rechterensedijk. Op de bijzonder sfeervolle foto laat ze ons zien waarom dat zo is. Het korrelige licht van een wat waterige, laagstaande zon is een beetje diffuus en geeft een prachtig verloop van het rose vlak boven de bomen naar het grijsblauwe bovenin de foto. De bomen op de achtergrond geven het gevoel van geborgenheid dat zo typerend is voor het Vechtdal, waarin open delen in het landschap worden omzoomd door vaak majestueuze bomenrijen.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.