rechterensedijk in beeld dit moet blijven

‘Deze week de laatste winterse foto van de Rechterensedijk. Eigenlijk zijn het twee foto’s, die samen een stil protest vormen tegen de dreigende kap van de bomen langs de Rechterensedijk. Dit beeldende protest is van Dinard ten Broeke uit Dalfsen. De tekst die Dinard op beide foto’s heeft gezet behoeft geen verder betoog: “Dit moet blijven.” Op de linkerfoto zien we het begin van de Rechterensedijk, ter hoogte van het station. De Rechterfoto is genomen ergens tussen Dalfsen en Vilsteren en toont de Tolhuisweg, die vanaf het kasteel Rechteren aansluit op de Rechterensedijk. Daarmee maakt de fotograaf duidelijk dat de Rechterensedijk als monumentale weg niet op zichzelf staat, maar verbonden is met andere prachtige wegen die het Vechtdal een unieke en bovenregionale uitstraling geven. Dit illustreert onder andere waarom Dalfsen in 2013 tot het groenste dorp van Nederland werd gekroond.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.