Home / archiefcentraal / politiek van hier vov

politiek van hier vov

Verkiezingskoorts

Vier jaren lang lekker pluchekleven. Elke donderdag een beetje laconiek en ongeïnteresseerd met je pen spelen, terwijl je collega-raadslid – met wie je zowel inhoudelijk als persoonlijk niet zoveel op hebt – z’n punt probeert te maken. Gewoon: omdat het kan. Maar de tijd vliegt helaas ook als je onderuitgezakt een beetje lacherig om je heen kijkt. Eind januari, zo vlak voor de verkiezingen, lijkt men zich dat opeens te beseffen. Er moet weer gewerkt worden. En vooral: er moet gescoord worden. Want stel je eens voor dat de stemmen naar de concurrentie gaan… Dan ben je opeens niet meer zo zeker van dat gezellige plekje in de raadszaal en die vermelding van nevenactiviteiten op je LinkedIn-profiel.

De tijd dringt. Wat nu? Juist: nog even op de valreep een leuk punt binnenhalen wat jaren eerder had gekund. Als een soort duveltje uit ‘n doosje. Een joker. Dan lijkt het, op het allerlaatste moment, toch nog zo dat je je hard hebt ingespannen voor de inwoners van Ommen. Die inwoners waren immers al lang vergeten dat er al jaren een lobby wordt gevoerd om de bermen van een buitenweg te versterken. Elke keer werd tegen gestemd. Zo bleek afgelopen week dat er geld over was door een raadsvoorstel slechts gedeeltelijk uit te voeren. Zonder naar de noodzaak en prioriteiten te kijken waren er opeens enkele partijen die het kleine overschot wilden gebruiken voor de bermen van die provinciale weg; een vluggertje voor eigen gewin.

Twee weken geleden werd er een motie ingediend om bij de provincie aan de bel te trekken over de versobering van het plan om de N340 tussen Zwolle en Ommen aan te passen. De gehele raad stemde hiermee in, aangezien dit in het belang van Ommen is. En toch was er één partij zo brutaal om in de krant met de eer te strijken. Alsof ze het zelf hadden bedacht en zij patent op dit initiatief hadden. Op het laatste moment met inhoudelijke verkiezingsprogramma’s komen, als lokale partij naar beleid in buurgemeenten vragen… Alles om de kiezers niet te verliezen. Kennelijk beginnen de oksels klam te raken. Ondanks dat het buiten guur is, voelen de raadsleden de hitte naderen. De lente begint dit jaar vroeg.

Het is hoog tijd voor andere politiek in Ommen. Het is tijd voor raadsleden die luisteren naar de inwoners in de gehele gemeente. De VOV stelt een aantal ombudsfuncties in om de kloof tussen inwoner en politiek te overbruggen. Leden van de VOV die het hele jaar door luisteren naar de inwoners in de hele gemeente. Raadsleden die bruggen willen slaan en op volwassen wijze naar constructieve oplossingen kijken en deze realiseren. Het is tijd dat Ommen weer bruist en de leegstand wordt aangepakt. Het is tijd voor de VOV.

Door: Ronald Veen, een enthousiast lid en kandidaat op de kandidatenlijst van de VOV

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.