politiek van hier christenunie ommen

Wij geloven in Ommen

Nog een paar weken en dan is het zover. Dan kunt u mee bepalen hoe de Ommer politiek er de komende 4 jaar gaat uitzien. Die politiek is het resultaat van wat we met elkaar willen in Ommen. Een voorstelling van zaken alsof een enkele partij voor een andere manier van besturen kan zorgen, is een loze bewering.

De ChristenUnie maakt zich sterk voor een inbreng die recht doet aan de taak die wij op aarde hebben. De ChristenUnie is een partij van christenen, die het goede voor hebben met alle inwoners van Ommen. Die in hun manier van handelen, of dat nu gaat om principiële punten als zondagsrust of praktische onderwerpen als het aanleggen van verkeersveilige kruispunten, hun liefde voor God laten merken.

Een veel gehoorde opmerking is “ze doen maar”. En voor het grootste deel van de werkzaamheden doet de gemeente ook “maar”. De gemeente heeft voor een heel groot gedeelte uit te voeren wat in landelijke wetgeving is vastgelegd. Maar we hebben ook speelruimte om zelf zaken te regelen. Waar dan de nadruk komt te liggen, is afhankelijk van de partij waarop u stemt. En niet te vergeten, waar straks, ná 19 maart een coalitie de meeste nadruk legt.

Als één ding duidelijk is geworden in de afgelopen tijd, dan toch wel de opvallende overeenkomst in de verkiezingsprogramma’s van partijen. In verkiezingsbijeenkomsten hebben wij al diverse keren gezegd: zoek de verschillen. Of het nu gaat om een betere verkeersafwikkeling in Ommen, betere huisvesting voor scholen, alle aandacht voor de geweldig grote operaties die op het gebied van de zorg te wachten staan, de kansen voor starters en ouderen op de woningmarkt en over markt gesproken, de enorme leegstand van winkels waar Ommen mee kampt…. Elke partij blaast haar toontje mee. Vandaar dat wij er steeds op wijzen vanuit welk standpunt je dat doet; dát maakt het verschil. Politiek actief zijn is voor ons geen doel op zich, maar een gevolg van ons Christen zijn.

Wil dit zeggen dat we zelf geen ideeën of standpunten hebben? Integendeel! Lees ons korte en duidelijke programma maar eens op www.ommen.christenunie.nl.

Wij voelen ons aangesproken door de Bijbelse opdracht: Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei. (Jeremia 29:7) De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Wij willen iets uitstralen en doorgeven van de liefde die God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor Ommen.

Doe met ons mee. Geef geloof een stem! Wij geloven in Ommen.

Frans van der Mooren

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.