Home / archiefcentraal / ommen loopt voor leven eerste estaffetraining

ommen loopt voor leven eerste estaffetraining

De Roparun lopers uit Ommen hebben zich dik aangekleed. Na maanden van duurloop gaan ze voor het eerst in estafettevorm met elkaar trainen. Kan iedereen gemiddeld het vereiste tempo van 11 km p/u volhouden? De grote vraag die teamcoach en oud marathonschaatser Jan Eise Kromkamp de komende tijd bezighoudt.

Jan Eise: “11 km p/u moéten we halen om op tijd op de Coolsingel aan te komen. Het zal ons niet gebeuren wat Rudie Langen bij de Elfstedentocht in 1997 overkwam. Eén minuut te laat over de finish.” Het emotievolle fragment kwam symbool te staan voor iedereen die de finish niet op tijd haalde. Met stopwatch in de hand en kilometerteller in de aanslag krijgt de fanatieke teamcoach een goed beeld van individueel looptempo, looptechniek en loopgemak. Zijn tactiek van deze ochtend: vier lopers op de weg, gevolgd door fietsers, met 2 kilometerwissel.

De evaluatie vindt plaats met koffie en eigengemaakte appeltaart bij Bernard Morsink thuis. Jan Eise geeft iedereen oefentips mee voor de komende tijd. Bernard, even soepel en makkelijk lopend als altijd, geniet zichtbaar na. Hij heeft een enorme persoonlijke drijfveer om aan deze uitdaging mee te doen. Twee kilometer op hoog tempo valt zwaar voor de minder ervaren lopers. “Volgende keer gaan we gelukkig voor een wissel van 1,5 kilometer” zuchten Ceciel en Hans zichtbaar opgelucht.

Kortom nog volop werk aan de winkel voordat we fit aan de start kunnen staan Pinksterweekend 2014! Zien jullie ons, of één van ons, lopen de komende tijd? Moedig ons gerust aan!

Lees ook

Coronavirus zit OZC dwars

OMMEN – OZC zette de seizoenouverture tegen Fit Boys om in een degelijke driepunter. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.