Home / archiefcentraal / ommen loopt voor leven een pittige klus

ommen loopt voor leven een pittige klus

‘Per persoon anderhalve marathon (65km) hardlopen in twee dagen, ga er maar aan staan! Hoe houdt je lichaam dit vol als je normaal veel staat, zit of met de auto onderweg bent tijdens je werk? De grote vraag die Carla Mastenbroek, fysiotherapeut en oud- aerobic instructeur bezighoudt in de voorbereiding op de Roparun. Zij weet als geen ander dat spieren van levensbelang zijn bij deze mega-estafette uitdaging. Carla geeft naast fysio begeleiding ook maandelijks een uurtje krachttraining aan het hele team. ‘Drie vliegen in een klap: ik geniet van het lesgeven, het team bouwt spierkracht op én versterkt de band met elkaar’.

‘Links-rechts, links, tip aan en nog een keer’ galmt het door de boxen van de aerobic zaal die door Rutger Braker van ProFit Gym Ommen beschikbaar is gesteld. Carla zweept het tempo nog hoger op en werkt ondertussen alle spiergroepen langs. Fietsers Jos Siero en Alfons Jansman schrikken op van ‘hup daar gaan we weer’ en doen er nog een tandje bij. Running ladys Ceciel Huuskes, Margôt Eshuis en Ellen Mensinga stropen de mouwen op voor de finale van het krachtuur. De spieren worden goed belast en krijgen even te voelen wat hun te wachten staat. Hardlopen in de Franse heuvels is echt andere koek dan langs onze Vechtdaloevers.

‘Zo de maandelijks gezamenlijke krachttraining zit er weer op’ verzucht fietser Henri Timmerman, ‘op naar de volgende keer’. Nat van zweet en met bibberende verzuurde benen nemen we weer afscheid van elkaar. Roparunnen? Ook nu al een pittige klus!’

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.