nu ook buurtwacht in ommen

Gestolen zitgrasmaaiers en gereedschap, inbraken en louche figuren die in de buurt rondlopen. Reden genoeg voor een inwoner uit de gemeente Ommen, die anoniem wil blijven, om een buurtwacht te beginnen. Dat gebeurt niet via een ouderwetse telefoonketen, maar heel modern via de mobiele applicatie WhatsApp.

“Vorig jaar zijn er veel zitgrasmaaiers en fietsen gestolen in Ommen. Ook moest gereedschap het vaak ontgelden. Daarom ben ik een burgerwacht gestart”, vertelt de oprichter. De buurtwacht is niet alleen voor inwoners uit Ommen, maar ook voor inwoners uit de omringende dorpen Arriërveld, Ommerkanaal, Emsland, Varsen, Witharen en Vinkenbuurt.

De communicatie loopt via WhatsApp. Er is een speciale groep, genaamd ‘Afblijven’, aangemaakt voor de buurtwachters. “Ik hoop dat veel mensen zich aanmelden. Er kunnen maximaal vijftig mensen in een WhatsApp-groep, dus wie het eerst komt, het eerst maalt”, zegt de oprichter van de buurtwacht. “Wel is het belangrijk dat burgers niet voor politie gaan spelen, de buurtwacht functioneert als het ware alleen als extra camera’s voor de politie.” Er is samenwerking met wijkagent Jan Voortman, namens de politie van Ommen, en de buurtwacht van Oudleusen.

Woon je in (de omgeving van) Ommen en wil je meedoen met de burgerwacht? Aanmelden kan door een mail te sturen met je naam, adres (straatnaam is voldoende) en mobiele telefoonnummer naar whatsappgroepafblijven@hotmail.com. Het Twitteraccount van de burgerwacht is @afblijvendus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.