Home / archiefcentraal / nieuwe yogapraktijk in ommen

nieuwe yogapraktijk in ommen

Yoga zweverig? ,,Juist niet!”, zegt Erna Bouwhuis. ,,Het is een hele aardse en nuchtere aangelegenheid.” Ze begint vanaf 4 maart haar eigen praktijk Yoga2all op het landgoed De Stekkenkamp in Ommen.

Ze kent de vooroordelen. ,,Ik krijg wel eens de opmerking dat je met yoga wat zweverig op een matje zit. Maar het tegendeel is het geval. Het is een hele aardse zaak: vooral omdat je tijdens de yogalessen met je lichaam bezig bent.”

Volgens de docente raken we in het dagelijks leven meer en meer gewend om alsmaar door te gaan en te blijven inspannen. ,,Soms hebben we moeite met ontspannen. In de lessen van Yoga2all wordt aandacht besteed aan het vergroten van je kracht en flexibiliteit. Het helpt je om je eigen lichaam te leren kennen, waardoor je meer rust en vitaliteit gaat ervaren.”

In de zaal van Pro Elan op landgoed De Stekkenkamp geeft ze vanaf 4 maart op de dinsdag- en donderdagavond lessen in de zogenoemde hatha yoga. Deze klassieke vorm van yoga heeft zijn oorsprong in de oudste traditie van de yoga. Hatha komt uit het Sanskriet, een oud-Indische taal. ,,Vrij vertaald betekent het: ‘verschillen tot één gebracht: inspanning gaat samen met ontspanning.”

Yoga2all biedt naast de yogalessen ook ayurvedische massages voor vrouwen, ademherstel en life-coaching. ,,Ademherstel bestaat uit een aantal sessies om bijvoorbeeld hyperventilatieklachten tegen te gaan. Life coaching is bedoeld voor mensen die opnieuw richting aan hun leven willen geven. De behoefte hieraan kan ontstaan na een moeilijke gebeurtenis in je leven, na een burn-out of wanneer je meer uit je leven wilt halen”, vertelt Erna. ,,In mijn coachgesprekken gaat de focus naar de oplossing en wat er voor nodig is om tot een oplossing te komen.”

Behalve ervaren yogadocent is Erna Bouwhuis ruim zeventien jaar hulpverlener binnen de geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren werkt ze als sociaal psychiatrisch verpleegkundige voor een aantal huisartsenpraktijken in Zwolle.

De yogalessen van Yoga2all beginnen per 4 maart en worden gegeven bij Pro Elan aan de Beerzerweg 5E in Ommen. Voor meer info kijk op www.yoga2all.nl of bel 06-40306576. Aanmelden kan via info@yoga2all.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.