Home / archiefcentraal / n35 zwolle wijthmen toch verbreed

n35 zwolle wijthmen toch verbreed

De N35 tussen Zwolle en Wijthmen wordt toch verbreed. Ondanks het feit dat de Tweede Kamer in december 2013 besloot de verbreding van de weg op de lange baan te schuiven, komt er nu toch vaart achter de aanpak van de weg. In 2015 moeten de werkzaamheden beginnen.

De plannen voor de verbreding en het verleggen van de weg, liggen sinds vrijdag ter inzage. Belanghebbenden kunnen tot 13 maart hun zienswijze geven op de plannen. Op 11 februari houdt Rijkswaterstaat een informatieavond in De Mol in Wijthmen.

Rijkswaterstaat heeft een studie uitgevoerd om de doorstroming, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid op en rond de N35 tussen Zwolle en Wijthmen te verbeteren. Een omleiding moet het verkeer veilig en vlot langs Wijthmen leiden en verkeersopstoppingen op het traject Zwolle – Wijthmen helpen voorkomen.

In de plannen staat hoe de vernieuwde N35 eruit ziet. Tussen de Oldeneelallee (in Zwolle) en de Koelmansstraat (bij Hoonhorst) wordt de N35 verbreed: in beide richtingen komen twee rijstroken.

Van Zwolle tot Wijthmen gaat het om een verbreding van het huidige tracé; ter hoogte van Wijthmen wordt een nieuwe weg aangelegd dat bij de verkeerslichten aan de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino.

Er komt een ongelijkvloerse aansluiting met op- en afritten. De fietstunnel ter hoogte van de Oudeweg (tussen Wijthmen en Zwolle) blijft behouden. Automobilisten kunnen de N35 straks alleen nog op en af bij de kruispunten met de Oldeneelallee en met de Koelmansstraat en bij de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting. Het nieuwe tracé krijgt in zijn geheel geluidsarm asfalt. Op een aantal plekken zijn geluidsschermen gepland.

Wil je alvast over de nieuwe weg rijden? Dat kan in het virtual reality model op www.rijkswaterstaat.nl/n35 .

Wil je de plannen inzien? Dat kan op het Provinciehuis in Zwolle, gemeentehuis Zwolle, gemeentehuis Dalfsen en op het het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.