Home / archiefcentraal / loes adegeest pakt zilver op nk

loes adegeest pakt zilver op nk

Loes Adegeest heeft dit weekend zilver gepakt op de 3000 meter op het NK in Tilburg. Ook werd de B-junior uit Dalfsen drie keer vierde, op de 1000 en 1500 meter en bij het allround toernooi. Hierbij was ze op de 1500 meter maar 0,09 seconde verwijderd van het brons.

Het samenvoegen van het NK-allround en -afstanden wekte wat verwarring hier en daar en zorgde voor oneerlijke concurrentie. De rijders die streden om de allroundtitel, deden op drie afstanden tevens mee aan de afstandskampioenschappen. Er waren echter ook schaatsers die bijvoorbeeld pas zondag, nog helemaal fris, alleen op de 1000 meter aan de start verschenen. In de wandelgangen werd al gezegd dat deze opzet volgens de organisatie niet voor herhaling vatbaar was.

Voor Adegeest begon het toernooi matig, met een slechte start op de 500 meter, waardoor ze op deze afstand tienden liet liggen en halverwege het klassement terechtkwam, op een 19de plaats. Hierop volgde een mooie inhaalrace via de 1000 en 1500 meter en een fraaie tweede plaats op de door het slecht glijdende ijs loodzware slotafstand, de 3 km. Op die laatste afstand was Adegeest 7 en 8 seconden sneller dan haar naaste concurrentes, maar dat was toch 1,1 seconde te weinig voor een bronzen allroundmedaille en 2 voor het zilver. Omgerekend naar de 500 meter zou dat 0,2 en 0,3 seconde zijn, dus dat was een extra zure constatering. De zilveren plak op de 3 km verzachtte de pijn natuurlijk wel enigszins, zeker met het oog op het kampioenschap op deze afstand, eind deze maand op de thuisbaan in Enschede.

Stokvisdennen

In Deventer traden ondertussen maar liefst 47 leden van de Stokvisdennen aan voor de tweede clubwedstrijd. Van pupil tot master werd er hard geschaatst, met weer veel persoonlijke records. Op de eindavond in april worden de clubkampioenen bekend gemaakt, waar mogelijk berekend aan de hand van de resultaten van beide clubwedstrijden.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.