Home / archiefcentraal / lezing over joodse feestdagen in dedemsvaart

lezing over joodse feestdagen in dedemsvaart

De commissie Kerk & Israel Dedemsvaart houdt dinsdag 4 maart 2014 voor de vierde keer een lezing over de bijzonderheden van Joodse feestdagen. Rabbijn Tzvi Marx vertelt dit keer over het Poerimfeest, dat halverwege maart gevierd wordt.

Volgens de Talmoedgeleerde Maimonides is Poeriem de enige feestdag die nog wordt gevierd na de komst van de moshiach (messias). Tijdens de lezing beantwoordt Marx vragen als ‘waarom is dit verhaal en dit feest zó belangrijk dat het alle feestdagen van de Joodse kalender overstijgt?’ en ‘wat is het inhoudelijke verband van Poeriem met alle andere Joodse feestdagen?’

De rabbijn werd gewijd als rabbijn op de Yeshiva University in New York en promoveerde bij de Katholieke Theologisch Universiteit te Utrecht. Hij was in Israël ‘Directeur van Onderwijs’ bij het Hartman Institute en in Nederland directeur van de Folkertsma Stichting voor Talmudica. Hij is auteur van het boek ‘Disability in Jewish Law’ en doceert onder andere aan Hogeschool Windesheim en Stichting Pardes.

Iedereen die geïnteresseerd is in de vieringen, tradities, gewoonten en gebruiken van het Jodendom is welkom bij de lezing. De bijeenkomst start dinsdag 4 maart om 19:30 uur in de Fontein aan de Hoofdvaart 7 in Dedemsvaart. De toegang is gratis, er wordt die avond wel een collecte gehouden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerbrig Arends-Alkema (06-53872870) of Gerrit Jan Vrieling (06-22691410).

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.