halve finale grasbaanraces in balkbrug

MAC van Dedem organiseert dit jaar de eerste halve finale van de Europese Kampioenschappen Grasbaanraces. Een unicum voor de organisator van de jaarlijkse Internationale Grasbaanraces.

‘’Omdat de finale in verband met de internationale wedstrijdkalender vroeg verreden dient te worden in Frankrijk, zijn wij gevraagd om de organisatie van de eerste halve finale op ons te nemen’, vertellen diverse enthousiaste bestuursleden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. `Heel bijzonder en het is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven dat wij grote evenementen goed aan kunnen.”

Maar liefst achttien topcoureurs uit zeven verschillende landen komen aan de start van de Specialklasse Internationaal tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces die de MAC van Dedem traditiegetrouw op 2e Paasdag organiseert. Maandag 21 april worden naast de halve finale EK ook de internationale zijspanraces, ST2 en de 250 cc specials nationaal verreden.

Jong talent

In die laatste klasse komt ook Dave Meijerink aan de start. Het jonge talent uit Schuinesloot is clubrijder voor de MAC van Dedem geworden en is tijdens de nieuwjaarsreceptie geïntroduceerd. De 250 cc specials is de opstap naar het grotere werk, waar Dave in de toekomst mee wil racen om de ereplaatsen.

Jeugd- en nationale races

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem wederom een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Dit evenement vindt plaats op de zaterdag na de Pasen, 26 april aanstaande. Ook deze races hebben een zeer spectaculair karakter, want de punten tellen mee om het Nederlands Kampioenschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.