Home / archiefcentraal / de hoonhakkers verrassen wederom

de hoonhakkers verrassen wederom

De Hoonhorster carnavalsvereniging “De Hoonhakkers” lijken een patent te hebben op ludieke prinswisselingen. Presenteerden zij nog maar twee jaar geleden een heuse Prinses Carnaval, dit jaar, op zondagmiddag 16 februari tijdens het Hoonhakkers Prinsenspektakel, toverden de feestgangers uit het duurzaamste dorp van Overijssel een Tweeling Prins uit de hoge hoed.

Het toegestroomde publiek (mix van Hoonhakkers, Piepenplassers, Sprokkelaars en Sökkestoppers) kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld in de residentie Zaal Kappers. De Ministars/dansmariekes van de Sökkestoppers uit Heino gaven een daverende dansshow weg en alle gastverenigingen mochten zich tijdens hun eigen “five minutes of fame” van hun beste kant laten zien.

Er werd afscheid genomen van jeugdprinses Jessey de 1e en haar adjudanten Fleur en Julia. Deze 3 geweldige meiden hebben de scepter overgedragen aan de nieuwste aanwinst, jeugdprins Wessel de 1ste . Met zijn adjudanten Mike en Iwan belooft het weer een zeer gezellig carnavalsjaar te worden.

Daarna was het grote moment daar voor Prins Stef de 1e om afstand te doen van zijn prinsendom en zich te laten ontdoen van zijn officiële kledij. Voor Prins Stef is het een vreemd carnavalsjaar geweest. Voordat carnaval 2013 in Hakkersdonk in alle hevigheid los kon barsten, kwam daar abrupt een einde aan wegens het overlijden van een jong dorpsgenoot.

Het was daarom een zeer aangename verrassing dat later op de middag opnieuw Stef werd gepresenteerd als de nieuwe Prins der Hoonhakkers, maar dit keer niet alleen. In 2 014 zal Prins Stef deze gewichtige taak op zich nemen samen met tweelingbroer Prins Roy de 1e. Een duo Prinsenschap, dus dubbel zoveel plezier. Laat dat maar aan die Veneboertjes over.

Het sprookjesduo is 25 lentes jong en minstens zo belangrijk, beide prinsen zijn nog op zoek naar de ware prinses. Het thema van 2014 “De Hoonhakkers gaan weer los in het Sprookjesbos” moet wat dat betreft mogelijkheden genoeg bieden.

Dus mocht je willen weten waar u de komende twee weken deze Prinsen in het echt kunt ontmoeten, kijk dan op www.hoonhakkers.nl of volg de Hoonhakkers op Twitter & Facebook.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.