Home / archiefcentraal / dalfsen dreigt provincie met rechter

dalfsen dreigt provincie met rechter

Het college wil dat de oude investeringsplannen doorgaan, waarmee de veiligheid van de N340 en N377 wordt verbeterd. “De provincie behoudt het huidige aantal slachtofferongevallen, als er nu in het plan wordt geschrapt”, laat het college weten. Er wordt volgens het nieuwe plan niet geïnvesteerd in rotondes, stoplichten, fietsenpaden en afsluitingen, wat volgens de burgemeester en wethouders wel belangrijk is om de veiligheid te verbeteren. Verder ontbreekt volgens het college in het nieuwe plan “elke samenhang” en “worden de drie doelstellingen doorstroming, veiligheid en leefbaarheid bij lange na niet gehaald.”

Het college verlangt van de provincie een “minimaal verkeersveiligheidniveau voor de N340 en N377”. Dat houdt volgens hen in dat er op de plaatsen waar ongelijkvloerse aansluiting in de planning stonden, in ieder geval verkeerslichten en een rotonde komen. Verder is er de wens om de N377 te voorzien van vrijliggende fietsvoorzieningen. “Op het gedeelte tussen Dalfsen en Ommen worden enkele, beperkte ingrepen voorgesteld en aan het deel van de N377 in Dalfsen wordt helemaal niets gedaan. Dat is voor ons onacceptabel”, zegt het college verder in de brief.

Oorspronkelijk zou de provincie 260 miljoen euro in verbetering van de N340 en N377 investeren. De oppositie diende eind vorig jaar een motie in die dat bedrag aanzienlijk terugbrengt tot ongeveer 120 miljoen euro. Coalitiepartner VVD steunde de motie, waardoor deze met 30 stemmen tegen 16 werd aangenomen.

De provincie neemt woensdag 19 februari een definitief besluit over het lot van de N340 en N377.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.