column cu verkiezingsstrijd

De grote vraag is wat er na een tijd van strijd uit de bus komt. Tijd om de strategie neer te zetten.

Het spannende moment breekt aan als de stembureaus dicht gaan en de stembussen worden omgekeerd. De stemmen worden geteld en de resultaten bekend gemaakt. Dan breekt er weer een nieuwe strijd los over wie met wie en hoe aan de slag wil en kan. In de verkiezingstijd zijn de partijprogramma’s leidraad, maar ook in de onderhandelingen na de verkiezingen spelen die programma’s een grote rol.

De ChristenUnie heeft hard gewerkt met velen uit de achterban, maar ook met kritische volgers, om een helder programma aan te bieden en een strategie uit te zetten. Het is een programma geworden met een 3D-perspectief. Het programma wil laten zien dat er samenhang is het leven gezocht moet worden. DIENSTBAAR, DUURZAAM en DAADKRACHTIG is het motto van dat samenhangende perspectief. Die drie begrippen passen weer bij het denken van de ChristenUnie over burgers, overheid en leefomgeving. De basis vindt de partij nog steeds onverkort in het Woord van God, de Bijbel. Daar is intensief – ook met leden en bestuurders van de SGP – over gesproken en daar mogen we ook op worden aangesproken.

De komende tijd wil de ChristenUnie inzetten op die drie D’s. Met DIENSTBAAR zoeken we het beste voor de mensen om ons heen en bedoelen we burgers dat iets voor elkaar over hebben en elkaar willen helpen. Christelijke politiek is daarnaast DAADKRACHTIG. Dit betekent opkomen voor de kwetsbaren, zwakken en minderheden, maar ook door het stimuleren van bedrijvigheid en economie. Overheid en burgers stimuleren het doen van het goede en dringen het kwade terug. De overheid stelt zich daadkrachtig op in de samenleving door de handhaving van recht, orde en veiligheid. DUURZAAM is zo omgaan met mensen, leefomgeving en bestuur dat ook een volgende generatie van de resultaten gebruik kan maken. Zo willen we verantwoord en evenwichtig bouwen aan een goede toekomst voor alle inwoners.

Vanuit deze dienende houding zoeken we het beste voor onze gemeente en haar inwoners, zoals Jeremia 29:7 zo treffend verwoordt: ‘Zoek de vrede voor de stad waarheen ik jullie weggevoerd heb en zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.

Vrede in de verkiezings(s)t(r)ijd.

De fractie van de ChristenUnie

Rietje Lassche, Anne Nijburg en Luco Nijkamp

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.