Home / archiefcentraal / amsterdam wind quintet in reestkerk

amsterdam wind quintet in reestkerk

Na de enthousiast ontvangen uitvoering van de pianokwartetten van Brahms en Dvořák door het Pianokwartet Indigo op 19 januari presenteert SKOA weer iets geheel anders. Op zondag 16 februari concerteert het Amsterdam Wind Quintet in de Reestkerk in Oud Avereest. Dit geweldige blazersensemble, bestaande uit Tim Wintersohl, fluit, Marije Clemens, hobo, Hanka v. Doesum-Clout, klarinet, Ellen Bayens, hoorn en Marijke Zijlstra, fagot, speelt dan het programma “Diamonds are a girl’s best friend”: Amerikaanse muziek rondom Marilyn Monroe met werken van o.a. Barber, Gershwin, Joplin en Styne.

In dit programma laat het Amsterdam Wind Quintet enkele sleutelmomenten uit Monroe’s leven de revue passeren door middel van enkele voorbeelden van de typische Amerikaanse muziek uit die tijd. Karakteristiek voor de Amerikaanse muziek uit de eerste helft van de 20e eeuw is de vermenging van ongekend veel stijlen en nationaliteiten. In dit programma vervagen de grenzen tussen Romantiek, Jazz en showtunes.

Bekende melodieën als The Entertainer van Scott Joplin, Porgy and Bess van George Gershwin en andere worden gecombineerd met een bewerking voor blazers van het twaalfde strijkkwartet van Dvořák, het Amerikaans Kwartet. Al met al een feestelijk programma met heerlijke muziek, uitgevoerd door vijf voortreffelijke instrumentalisten, die al eerder met veel succes in de Reestkerk optraden.

Laat de kans om van deze muziek te genieten niet voorbij gaan, maar kom naar de Reestkerk op zondag 16 februari. Het concert begint om15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts 10 euro zoals bij alle SKOA concerten. Meer informatie is te vinden op de website www.skoaconcerten.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.