Home / archiefcentraal / aanpak kruising n36 schijnveiligheid

aanpak kruising n36 schijnveiligheid

De gemeente Ommen vindt de aanpak van de kruising Beerze op de N36 onvoldoende. Rijkswaterstaat stelt voor om er tijdelijk verkeerslichten te plaatsen. Dat meldt RTV Oost vanochtend.

Naast Ommen zien ook andere gemeenten langs de N36 en de provincie Overijssel geen heil in de tijdelijke aanpak van Rijkswaterstaat voor de oversteek bij Beerze. Verkeerslichten zouden volgens de gemeenten en provincie niet bijdragen aan de verkeersveiligheid.

Volgens wethouder Ilona Lagas van Ommen is het spijtig dat Rijkswaterstaat, ondanks toezeggingen in het verleden, alleen met dit voorstel komt. “We hebben bij de kruising gestaan met Provinciale Statenleden, Tweede Kamerleden en Rijkswaterstaat, en iedereen is het dan eens dat hier snel iets structureels moet gebeuren. Het huidige voorstel van Rijkswaterstaat creëert een schijnveiligheid”, zegt de wethouder. “De verkeerslichten staan, vanuit de richting Almelo gezien, vlak na een heuvel. Je hebt als weggebruiker geen zicht hierop. Ik wil dan niet weten wat er kan gebeuren als er een paar vrachtwagens staan te wachten voor het rode licht.” Verder ziet Lagas het niet zitten om drie ton mee te betalen aan een tijdelijk plan.

Lees meer over het onderwerp op RTV Oost: http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=183021

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.